09 Şubat 2021 - Salı

KAFALARDA "DELİ" SORULAR...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 3 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu 31 Ocak 2021 de Merkez Bankası'ndaki 130 milyar Dolarlık rezervin, yok pahasına elden çıkarıldığını belirterek- "Önceki Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın erittiği rezerv ile kimlere kıyak çektiği incelenmelidir" demişti.
Şimdi de dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous, Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifasıyla ilgili yeni bir iddia ortaya atmış. Anonymous Twitter'dan paylaştığı mesajında CB-AKPGB'ye hitaben “Reis, Berat’ı sırf senden habersiz 14 Milyar Avrocukluk işlem yaptırdığı için mi azlettin? Yakıştıramadık sana” diye yazmış ve mesajın ekine, Ziraat Bankası’nın İstanbul Gaziosmanpaşa Şubesi’nden Alman Deutsche Bank’ın Frankfurt şubesine gönderilen paranın dekontları olduğunu iddia ettiği belgeleri eklemiş.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kendilerinden önceki dönemde yapılan ihalelerin usulsüz bir şekilde hayata geçirilmeye çalışıldığını iddia ederek, "Bu kenti yıllarca yönetenler, şehrin en büyük ve en hayati sorununu çözmek yerine tam bir israf düzeni kurmuşlar" demiş.
ABB Başkanı Mansur Yavaş da "7 bin 500 Euro'ya alınan ağaçların gerçek fiyatının 780 Euro olduğunu öğrendik" diye açıklama yapmış.
AKP'nin kurucularından Bülent Arınç ise katıldığı bir anma töreninde; 
"Bugün bizim en büyük sıkıntımız, maalesef dünün mağdurlarının, bugün mağrur olmasıdır. Dünün fakirlerinin bugün zenginlikten gözlerinin kamaşmasıdır.......   ....... Dünün mücahitlerinin daha sonra müteahhit daha sonra müşahit olduğu bir noktadayız. Burada kalsalar bile iyi, ona bile şükredeceğiz." diyerek, AKP iktidarının yandaşlarının "durumu ve konumu" hakkındaki düşüncelerini dile getirmiş.
Tüm bu paylaşımları bir arada düşününce insanın aklına "deli" sorular geliyor. Geliyor da...
Kime soracaksın da doğru cevap alacaksın?
Milletin parasını, çarçur etmeye, yandaşlarını zengin etmek için kullanmaya, kafasına göre harcamaya, oraya buraya havale etmeye kimsenin hakkı olamaz. 
Milletin parasını kullanma yetkisini sahip olanlar, keşke bu iddialara belgeleriyle yanıt verseler de, bizim de kafalarımızda "deli sorular" oluşmasa, ama ne mümkün. Bugüne kadar neye cevap verildi ki, bunlara verilsin...
Ancak kimse unutmasın, hiçbir gerçek ilelebet gizli kalmaz...
Tekrar görüşene dek sevgiyle kalın...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları