20 Aralık 2021 - Pazartesi

SORUMLU KİM?

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


Bu yazıya başladığımda dolar 16.86 lira, euro 19.10 liraydı.
-Ülkede döviz fiyatları her an yükselmeye devam ettiği için- siz okurken ne olacaklarını hep birlikte göreceğiz.
"Bunlara göre dolar 10 lira olacak, enflasyon yüzde 30'u aşacaktı.... bunların hiçbiri oldu mu?" sorusunu gülümseyerek ve de imalı bir ifade ile- soran iktidarın başı CB-AKPGB'na, bu sorusunun cevabını piyasalar -bizzat- kendileri verdi.
Dolar değil 10 lira olmak, nerede ise 20 lira olma yolunda, raflardaki enflasyon ise yüzde 50-60'ın dahi üstünde... Her gün de artmaya devam ediyor.
Peki bu duruma iktidarın başı ne diyor?
Kurandan sureler okuyor, sabır öneriyor, "altı ay içinde düzelteceğim" diyor.
Diyor da; 
Zamlardan kişisel olarak etkilenmeyen, 2021 yılı maaşını ayda 100.000 liraya çıkaran, sarayda bedavaya oturan, elektirik, su, doğal gaz, ulaşım, telefon, beslenme, eğitim vb. giderleri olmayan CB-AKPGB bilmelidir ki;
* Sürdürdüğü -yanlış- ekonomi politikalar sonucunda, döviz borçları nedeniyle "iflas edecek" tüm ithalat firmalarının...
* Hammadde temin edemediği için "kapanacak" tüm imalathanelerin...
* Alım gücünün yetersizliğinden dolayı, piyasalarda oluşacak daralma sonucunda kapanacak işyerlerinin...
* İşsiz kalacak tüm insanların...
* Temel ihtiyaç maddelerini temininde dahi yaşanacak sıkıntıların....
Sorumlusu -öncelikle- kendisi ve iktidarı olacaktır.
Ayrıca; 
İçkiye yapılan aşırı zamlardan dolayı alım gücü kalmayıp, "kaçak içki" kullanmak zorunda kalanların, hayatlarını kaybetmelerinin -öncelikli- sorumlulardan biri de, -içkiye aşırı düzeyde zam yapan- iktidardır.
Dilerim iktidarları sona erdiğinde, bu ülkeye verdikleri zararın hesabını "bağımsız ve tarafsız" bir yargı önünde verirler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları