31 Ağustos 2021 - Salı

İLKESİZLİK...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


Taliban'ın yaptığı açıklamaya göre, Türkiye'nin Afganistan Büyük Elçiliği kadroları Kabil Hava Limanından geri dönmüşler ve çalışmalarına devam ediyorlarmış.
Türkiye Dışişleri Bakanlığından alınan bilgilere göre, Afganistan Büyük Elçiliğimiz açıkmış ve çalışmalarına devam ediyormuş. 
CB-AKPGB'nin dediğine göre de,  Taliban'ın 'Kabil Hava Limanını işletmemizle' ilgili teklifini değerlendiriyormuşuz.
Bu durumda anlaşılan o ki;
Türkiye Afganistan'da Taliban yönetimini 'resmen' tanıyacak. 
Neden derseniz? 
Eğer bir ülkede 'Büyük Elçiliğiniz' varsa, ayrıca ülke yönetiminin 'ticari ilişki' teklifini değerlendiriyorsanız, zaten o ülkeyi 'tanımışsınız' demektir.
Bu durumda CB-AKPGB;
Gerek Mısır'da darbe sonrası iktidara gelen yönetim için söylediklerini, gerekse Suriye'de Esad yönetimi için söylediklerini bir anlamda inkar etmiş hatta 'yutmuş' olacak.
Hatırlarsanız, Mısır'da yaşanan darbe sonrası demediğini bırakmayıp, Mısır ile ilişkilerimizi dondurmuş, Elçimizi geri çağırmıştık. Peki Afganistan'da Taliban'ın yaptığı ne? İktidarı silah zoruyla ele geçirmek ne demek?
Suriye'de Esad'ı kendi vatandaşlarını öldürüyor diye 'katil' ilan ettik. Peki Taliban'ın yaptığı ne? Sokak ortasında kadınların kafasına sıkarak öldürmek, idam sehpalarında insanları -toplu olarak- asmak ne demek? 
Bu durumda Taliban yönetimi ile ilişki kurmak 'çifte standart' değil mi? 'İşine geldiği gibi davranmak' değil mi? "İLKESİZLİK" değil mi?
Annem yaşasaydı, başka şeyler de söylerdi de... Neyse.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları