20 Mart 2021 - Cumartesi

SLOGANLAR TALEP İÇERİR...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 3 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

AKP'nin 7. Olağan Büyük Kongresi'nin sloganı belli olmuş. "Türkiye için güven ve istikrar."
AKP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Spor Salonu'nda 24 Mart Çarşamba günü düzenlenecek Büyük Kongre'ye ilişkin yaptığı açıklamada;
Büyük Kongre'de "Türkiye İçin Güven ve İstikrar" sloganının kullanılacağını, çünkü Türkiye'nin güven ve istikrarla büyüdüğünü belirtmiş ve Türkiye 1960 ile 2002 arasında 39 hükümet ile 42 yılını kaybetti. AKP ile 19 yıldan beri büyüyor ve gelişiyor, o halde bu 19 yılın özeti aslında 'güven' ve 'istikrar', o yüzden bu kongrede 'Türkiye için Güven ve İstikrar' diyeceğiz, 'İnandığın Yolda Yürü' diyeceğiz" demiş.
Öncelikle şunu belirtmem gerekir ki, sloganlar talep içeren kısa deyişlerdir.
Örneğin 'bağımsız' bir ülkede, 'bağımsızlık' talebinde bulunmak, 'demokratik' bir ülkede 'demokrasi' talebinde bulunmak yani "Bağımsız Ülke İstiyoruz" ya da "Demokrasi İstiyoruz" demek abesle iştigaldir.
Bu durumda AKP'nin belirlediği "Güven ve İstikrar" içeren slogan da, ülkede "güven" ve "istikrar" olmadığının göstergesidir ki, -bence- doğru bir slogandır ve gerçeğin itirafıdır.
Belirlenen "İnandığın Yolda Yürü" sloganı da, gidilen yoldan dönenlerin olduğunun göstergesi olup, yeni kopmaları engellemek için çağrı niteliği taşımaktadır ve de slogan olarak doğrudur.
Sonuç olarak AKP, Büyük Kongresi için belirlenen iki slogan da doğrudur ve gerçeklerin itirafıdır.
Bu nedenle de AKP'yi tebrik etmek gerekir.
Gelelim yapılan açıklamanın içeriğine;
1960 yılından beri bütün hükümetlerin ülkeye çok şey kaybettirdiği tespiti de doğrudur ama eksiktir.
Ülkede 'ciddi' kayıplar 1960 yılı öncesinde, yani Menderes Hükümeti ile başlamıştır ve bugünkü iktidarın tohumları da, o yıllarda atılmıştır.
Ayrıca 2002 yılından bu yana özellikle "demokrasi, hukuk ve ekonomi" alanında yaşanan kayıplar,  hem yadsınamayacak hem de saklanamayacak düzeydedir.
Sonuç olarak ülkenin kaybı 42 yıl değil, tamı tamına 61 yıldır.
Açıklamayla ilgili yorumlarımdan sonra şunu da belirtmek isterim ki;
AKP İl Kongreleri ile tırmanışa geçen COVID-19, AKP Büyük Kongresi sayesinde -sanırım- zirve yapacaktır.
Sevgiyle kalın...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları