01 Ekim 2021 - Cuma

KÜÇÜK BİR PARÇA...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


Sayıştay'ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında yaptığı denetimlerden çarpıcı sonuçlar ortaya çıkmış.
"Gayrettepe-İstanbul Yeni Havalimanı Metro Yapım İşi"nde, sözleşme gereği havalimanını işleten -şirketler topluluğu- İGA tarafından yapılması gereken -bazı- kazı işleri, İGA tarafından yapılmamış ve -İGA tarafından yapılması gereken bu kazı işleri için- Bakanlık metro inşaatını yapan şirketler topluluğuna "Euro" karşılığı -yaklaşık- 82 milyon TL bedel ödemiş. Fakat bu kazı bedeli -kazıyı yapması gereken- İGA’dan tahsil edilmemiş.
Sayıştay raporunda "önemli" bir tespit daha varmış;
“İstanbul Havalimanı’nı işleten  ve Havalimanı Yüklenicisi olan -şirketler topluluğu- (İGA), eşit hisseye sahip beş farklı inşaat şirketinden oluşuyormuş.
Bu beş inşaat şirketinden üçü, aynı zamanda "metro inşaatını" yapan -şirketler topluluğu- imiş.
Dolayısıyla "metro yapımcısı" olarak devletten "hakediş alan" şirketler, sözleşmeye göre kazıyı "bedava yapması" gereken beş şirketten üçü imiş.
Bu arada Bakanlık da Sayıştay raporuna verdiği cevapta paranın İGA'dan tahsil edilmediğini kabul etmiş.
Sayıştay raporunda ayrıca;
Tahsilatı yapması gereken kurum olan Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin Genel Müdürünün de, İGA’nın eski üst düzey yöneticisi olduğu belirtilmiş.
İlişkilere bakarmısınız? 
Bu "yolsuzluklar dağından" kopan sadece ve sadece küçük bir parça...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları