07 Ocak 2021 - Perşembe

POLEMİK KONUSU YARATMAK...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 3 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

Hepimizin fark ettiği gibi İktidar partisi ve ortağı ülkede yaşanan ekonomik krizin, dış siyasetteki başarısızlıkların, yargıda yaşanan sorunların kamuoyunda tartışılmasını engellemek, dikkatleri farklı alanlara çekmek, kısır polemiklerle gündemi değiştirmek için her yolu deniyor. 
İktidar partisinin ve ortağının bu çabasını anlıyor ve de siyasi strateji olarak da normal karşılayabiliyorum.
Ancak iktidara muhalif olan kişilerin -söylediklerinin çarpıtılıp, gündem konusunu yapılacağını bile bile- yaptıkları açıklamalarda, iktidarın polemik konusu olarak kullanacağı sözler söylemelerini anlamakta güçlük çekiyorum.
Örneğin son olarak çok deneyimli bir siyasetçinin "türbanlı hakim" için söylediklerini, gene çok deneyimli bir gazetecinin "mevcut iktidardan kurtulmanın yolları" ile ilgili açıklamasını, özellikle bu açıklamada "Türk Silahlı Kuvvetlerinin darbe yapacak gücü kalmadı" demesini ve sözlerinin "darbe destekçisiymiş" gibi kullanılmasına neden olmasını,
ülkede Genel Kurmay Başkanlığı yapmış bir emekli generalin yaptığı "değerlendirmede" 27 Mayıs 1960 askeri darbesi ile ilgili -sözlerinin çarpıtılıp, polemik konusu yapılacağını ön göremeden- konuşmasını anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum.
Bu tür hataları -iktidarı köşeye sıkıştıracağını sanarak- zaman zaman bazı parti genel başkanları da yapıyor.
Bu hataları da iktidar partisi, ortağı ve medya günlerce kullanıyor, gündemdeki gerçek sorunların tartışılmasını engelliyor.
Bu nedenle muhalefetin eleştiri ve önerilerinde çok daha dikkatli olması, polemiklere fırsat vermemesi, ülkenin güncel sorunlarının gündemde kalmasına yönelik açıklamalar yapması gerekir diye düşünüyorum.
Muhalefet geçim sıkıntısını, memur ve emekli maaşlarına yapılan zam oranını, asgari ücreti, gerçek enflasyonu, uygulanan dış politika sonucunda yaşanan olumsuzlukları, komşularımızla olan ilişkilerimizi, sığınmacılar sorununun geldiği noktayı,
toplumda yargıya duyulan güvensizliği, Anayasa Mahkemesi kararını dahi uygulamayan yargı sistemini, AİHM kararına "bizi bağlamaz" diyen bir iktidarı, hak ihlallerini ve benzeri konuları ısrarla gündemde tutması gerekir.
Aksi taktirde iktidarın "ekmeğine yağ sürmeye" devam eder.
Tekrar görüşene dek kendinize çok iyi bakın, sevgiyle kalın...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları