30 Kasım 2021 - Salı

NE DEĞİŞTİ? NEDEN DEĞİŞTİ?

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 3 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


Geçtiğiniz günlerde ülkemize gelen, CB-AKPGB'nın ve akp iktidarının, -21 pare top atışıyla ve askeri törenle karşıladıkları, ayaklarının altına turkuaz halı serdikleri, bir çok alanda ikili anlaşmalar imzaladıkları, ülkemize 10 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını açıkladıkları- Birleşik Arap Emirliği (BAE) için yakın geçmişte söylediklerine gelin hep birlikte bir göz atalım...
CB-AKPGB;
"........ Abu Dhabi yönetimi ile özellikle diplomatik ilişkileri askıya almak, veyahut bizim büyük elçiyi geri çekmek gibi bir adımımız olabilir....." demiş.
İÇİŞB S.S;
".......... (ABD'ni kast ederek) 15 Temmuz'un failini kendi ülkelerinde tutuyorlar. Ortakları da BAE. 15 Temmuz'u biz yapmadık onların emriyle oldu...." demiş.
MSB H.A;
"..... Bunların ister Suriye'de olsun, ister Irak'ta olsun bazı terörist grupları, teröristleri, PKK'yı, DEAŞ'ı, YPG'yi desteklemelerinin hiçbir kıymeti harbiyesi yok. Bu Abu Dhabi'nin, bunların hepsinin kaydı tutuluyor. Yeri ve zamanı geldiğinde, bunların hepsinin hesabı görülür." demiş.
AKPGBY N.K. da;
"........ BAE'nin açıktan Filistin davasını satması işlemini, bu açık ihanetin araplara, Filistin halkına, müslümanlara karşı yapılmış olan, açık bir ihanet olduğunu ifade etmek, herhalde boynumuzun borcudur" demiş.
Bu arada, Akp iktidarının bu açıklamaları yaptığı günlerde, iktidara yakın olduğu bilinen, hatta "yandaş medya" olarak adlandırılan Yeni Şafak gazetesinin manşetleri de şöyleymiş;
(BAE'ni kast ederek); 
ŞEREFSİZ BUNLAR...
BAE-PKK HATTI ÇOCUK TİCARETİ...
İşte... İktidarın en yetkili kişilerinin, -ülkemize ilk aşamada 10 milyar dolarlık yatırım yapacakları için, ikili anlaşmalara imza aracakları için- geldiklerinde top atışları yaparak, ayaklarının altına halı sererek karşıladıkları BAE için yakın geçmişte söyledikleri bunlar? 
Hadi diyelim ki; kendi söylediklerini unuttular ya da yuttular.
İyi de BAE neden unuttu? Ne karşılığında unuttu?
İÇİŞB S.S. nin de söylediği gibi, BAE, iktidarın "dış güçler" olarak tanımladığı ülkelerden biri olan ABD'nin güdümünde olan bir ülke değil mi?
Evet ne değişti de akp iktidarı söylediklerini unuttu ya da yuttu?
BAE bu söylenenleri ne karşılığında unuttu? 
Bunları bilmek hakkımız değil mi?

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları