25 Eylül 2021 - Cumartesi

KONUŞTUKÇA BATIYORUZ...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 3 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


ABD ziyaretinde, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda konuşan, abartılı bir şekilde -hani görgüsüzün bir oğlu olmuş... misali) Türk Evini'nin açılışını yapan, hazır gitmişken - görüşecek kimse bulamayınca- fırsattan istifade BBPGB ile görüşen CB-AKPGB, Türkiye-ABD ilişkileri hakkında sorulan bir soru üzerine;
"İki NATO ülkesi olarak şu andaki gidiş pek hayra alamet değil, Sayın Biden ile iyi başladık diyemem" diyerek, ABD ile  ilişkilerimizin durumu özetledi.
Peki bu demek;
ABD ile ilişkilerimiz saklanamayacak kadar kötü demek.
Gelelim Rusya ile ilişkilere;
CB-AKPGB'nin BM. Genel Kurulunda yaptığı konuşma sonrası Rusya açıklama yaptı ve Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov;
"Kendimizi bu açıklamaların muhatabı olarak görüyoruz ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM. Genel Kurul Salonu'nda Kırım'ın ilhakı ile ilgili açıklamalarından dolayı üzüntü duyuyoruz" dedi.
Peki bu ne demek;
CB-AKPGB Rusya ile de ilişkileri gerginleştirmeyi başardı demek.
Bu arada Putin, geçtiğimiz hafta Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'i Moskova'da ağırladı ve görüşme sonrasında "yabancı silahlı güçler" diyerek, isim vermeden Türkiye'nin Suriye'deki varlığını hedef alan açıklamalarda bulundu. 
Putin'in ardından Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad da yaptığı açıklamada; 
Şam yönetiminin Türkiye'nin Suriye'deki varlığını bir 'işgal eylemi' olarak gördüğünü ve Ankara'nın güçlerini derhal geri çekmesini istediğini söyledi.
Peki bu ne demek;
İdlib'e saldırının gündemde olduğu bu günlerde, "Suriye'de Emevi Camisinde namaz kılıp, Suriye'li kardeşlerimiz kucaklaşacağız" diyen, sonrada beş milyonu aşkın Suriyeli sığınmacıyı ülkemize almak zorunda kalan, CB-AKPGB'ye "pılını pırtını topla çek git, yoksa olacaklardan biz sorumlu değiliz "demek.
Sırada CB-AKPGB'nin Rusya ziyareti var. Bakalım orada neler olacak. Rusya bizden ne taleplerde bulunacak, arayı düzeltmek için ne tavizler verilecek? Yaşayıp göreceğiz.
Göreceğiz de;  
CB-AKPGB'nin sürdürdüğü "diplomasiden uzak, keyfi dış politikasının" bedelini gene ülkemiz ödeyecek.
Keşke iktidarda kaldığı sürece hiç konuşmasa, ağzını açmasa... Her işi uzmanlarına bıraksa. 
Neden derseniz?
Konuştukça batıyoruz...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları