14 Ekim 2021 - Perşembe

TAHSİL EDİLMELİ...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

Tahliyesinde olaylar yaşanan Büyükada İskelesi üst katının, (görseline bakmanızı öneririm) AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, TÜGVA'ya 10 yıllığına, ayda 2.500 lira bedelle "kiraya verildiğini" öğrendik.
AKP döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesinde ise;
AŞTİ Otoparkının ayda 24.000 lira karşılığında, Nikah Salonunun ayda 12.000 lira karşılığında, belediyeye ait bazı yerlerin de "bedelsiz" olarak kiraya verildiği ortaya çıktı.
Yasa ve yönetmeliklerde "kira bedellerinin belirlenmesi" hakkında bir kıstas olmadığı için, evrak olarak "mevzuata uygun" gözüken bu "kiralama" yönteminden dolayı birçok belediyede "kamu zararı" oluşmaktadır.
Çok ciddi miktarlarda "kamu zararı"na neden olan bu tür "kiralamalar" ne yazık ki, -siyasi parti ayrımı olmaksızın-  birçok belediyede uygulanmaktadır.
Bu nedenle, -parti ayrımı yapılmadan- tüm belediyelerde akrabalara, yandaşlara "bedelsiz" ya da rayiç bedelin çok altında "kiraya verilen" yerler tespit edilmeli, oluşan kamu zararları da, kiraya verenlerden tahsil edilmelidir.
Bu konuda tüm belediyelerin "kiraya verdikleri" yerlerini denetlemek üzere, TBMM'de Araştırma Komisyonu kurulması gerekir.
Gerekir de....
Kurulması için verilmesi gereken önergeyi hangi parti verir? Bilemem...
Hadi diyelim ki, biri verdi...
Hangi partiler "evet" diyebilir?
Onu hiç bilemem....

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları