05 Ekim 2021 - Salı

YAPRAK DÖKÜMÜ...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


Bu sene sonbahar sadece ülkeye gelmedi. Göründüğü kadarıyla AKP'ye de geldi...
Neden derseniz...
Yapraklarını döken ağaçlar misali, AKP yandaşları da bir bir AKP'yi ve politikalarını terk ediyor. Tabir-i caizse AKP'de de yaprak dökümü yaşanıyor.
Bu konuda bir kaç örnek vermek gerekirse;
Yıllardır AKP için çalışan araştırmacı Faruk Acar, AKP'den ayrıldı ve "Liderliğine inandığım için Akşener ile çalışmaya başladım" diyerek, bundan sonra İYİ PARTİ için çalışacağını bizzat kendisi açıkladı...
Yıllardır AKP'yi ve Cumhurbaşkanlığı sistemini  savunan gazeteci Nagehan Alçı ise;
" Anayasada Cumhurbaşkanlığı makamı tam yetkisiz ve tamamen sembolik olarak planlanmalı. ..... Cumhurbaşkanı kesinlikle tam yetkisiz ve tam güçsüz olmalı.
Cumhurbaşkanlığı devletin ve milletin birliğini temsil etmeli ve yeniden Çankaya’ya taşınmalı.
Yeni sistemde Cumhurbaşkanı adeta Norveç Kralı gibi sembolik ve siyaset-üstü olmalı. İç politikanın p’si bile Çankaya’ya girmemeli." diyerek düne kadar kendisinin, CB-AKPGB'nın ve AKP'nin savunduğu "TEK ADAM" rejimi olarak adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Sistemine karşı tavır aldığını açıkladı.
Tüm bunlardan anlaşılacağı üzere, AKP'nin çöküşünü fark edenler -nedenleri ne olursa olsun- daha şimdiden AKP'yi terk etmeye başladılar.
Başladılar da....
AKP'de yaşanan kan kaybının ve çöküşün, başta CB-AKPGB olmak üzere AKP kurmayları da farkında...
Bu nedenle de iktidarlarını ve iktidarın kendilerine sağladığı ayrıcalıkları kaybetmemek için her türlü "yolu" denemekten kaçınmayacaklardır.
İşte tam da bu nedenle, muhalefet partileri tüm ideolojik ve politik farklılıklarını bir kenara bırakıp, bir araya gelerek AKP'nin deneyeceği tüm "yolları" değerlendirmeli ve bunlara karşı önlemlerini almalıdır.
Hadi bakalım -güzel günlere ulaşmak için- bir araya gelelim, el ele verelim.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları