14 Şubat 2021 - Pazar

ÇELİŞKİLER YUMAĞI...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 3 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

CB-AKPGB "............... Burada bir özeleştiri yapmak istiyorum. Evet ülkemizde tarihimizin en büyük alt yapı hamlesini gerçekleştirdik. Reformlarla hukuktan ekonomiye her alanda yepyeni bir Türkiye inşa ettik. Ülkemizi güvenlikten diplomasiye her alanda itibarlı bir seviyeye çıkardık ama tüm bunları yaparken aile, eğitim ve kültür konularında arzu ettiğimiz inkişafı sağlayamadığımızı da kabul etmemiz gerekiyor" demiş.
İyi de, madem "reformlarla hukuktan ekonomiye yepyeni bir Türkiye inşa ettiler" o zaman neden 2021 yılını hukuk ve ekonomide reform yılı ilan ettiler? Bu bir çelişki değil mi?
"Diplomaside itibarlı bir seviyeye geldi" isek, o zaman neden hemen hemen tüm komşularımızla ve müttefiklerimizle aramız kötü ya da gergin? Bu bir çelişki değil mi?
"Güvenlikte itibarlı seviyeye geldi" isek, neden bazı sınırlarımız "yol geçen hanı" gibi? Neden kadınlar hala öldürülüyor, kadın cinayetleri önlenemiyor? Bu bir çelişki değil mi?
Gelelim alt yapı hamlesine, bu alt yapı hamleleri "yap-işlet-devret" modeliyle -garantiler verilerek- yapılmadı mı?
Parasını millet ödemiyor mu?
Bu durumda yatırımların sadece ihalesini yapmak hizmet etmek demek mi oluyor? Bu arada İstanbul Belediye Başkanıyken, "yapılırsa İstanbul'a ihanet edilmiş olunur" dedikleri 3. Boğaz köprüsünü yapmaları da ayrı bir çelişki değil mi? 
Gelelim açıklamanın özeleştiri kısmına, 19 yıllık bir iktidar bunca yıldır "aile, eğitim ve kültür konularında arzu ettiği inkişafı yani -gelişmeyi- sağlayamadığını" söylüyor.
İyi de, bu konularda "arzu ettikleri" gelişmeyi sağlamaları için ellerinden tutan mı vardı? 
Tek parti hatta son yıllarda "Tek Adam" iktidarı olarak bunca zamandır "arzu ettikleri" gelişmeyi sağlayamadılarsa, sağlamaları için daha kaç yıl iktidarda kalmaları gerekiyor?
Eğitimde bunca yıldır kaç sefer "reform" adı altında değişiklikler yaptılar, eğitim sistemini "yaz-boz" tahtasına döndürdüler. Yetmedi mi? Bu da bir çelişki değil mi?
Ayrıca aile, eğitim ve kültür de arzu ettikleri, hedefledikleri "gelişmeler" neler? Bunların kamuoyu ile açık açık paylaşılması gerekmez mi?
Bence gerekir.
Tekrar görüşene dek, sevgiyle kalın...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları