02 Aralık 2021 - Perşembe

TKP'YE ÇAĞRI...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


141-142'nin kalkması ve TKP'nin legal bir parti olabilmesi için mücadele vermiş, kendince bedeller ödemiş biri olarak, yeni TKP Genel  Sekreterinin ittifaklar ile ilgili yaptığı açıklamada "..... HDP'siz de ittifak olur, Demirtaş'ın açıklamaları bizi rahatsız etti" demesine -eski- bir TKP'li olarak çok üzüldüm.
Ülkenin içinde bulunduğu koşullar bu denli kötü iken...
Mevcut iktidarın hedefleri bu kadar net iken....
Mevcut iktidardan kurtulmanın tek yolu bir araya gelmek iken...
Böyle bir açıklamaya üzülmemek mümkün mü?
Tamam Demirtaş'ın açıklamaları TKP'yi rahatsız etmiş olabilir. Duyduğunuz rahatsızlıkları karşılıklı tartışmak en doğal hakkınızdır. Ancak -özellikle ülkenin içinde bulunduğu bu koşullarda- "HDP'siz de ittifak olur demek", TKP'nin bugün yüklenmesi gereken "tarihsel sorumlulukla" örtüşmeyen bir söylem değil mi? Lütfen bu konuyu tekrar değerlendirin. 
Dilerim TKP olarak bu tutumdan bir an evvel vazgeçer, HDP'de dahil diğer tüm sol partilerle birlikte "SOL İTTİFAK"ı oluşturmayı -hep birlikte- başarırsınız. Ülkenin bu birlikteliğe olan ihtiyacını eminim siz benden çok daha iyi biliyorsunuzdur.
Ayrıca bu birlikteliğin yaratacağı "sinerji" ile büyük başarılara imza atacağınıza ve zaman içinde sizi iktidara taşıyacak desteğe sahip olacağınıza eminim.
Bu arada "SOL İTTİFAKIN" önümüzde seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayıp, muhalefetin ortak adayını desteklemesinin, milletvekili seçimlerine ise, ittifak olarak girerek TBMM'de "sol grup" oluşturmasının, doğru bir strateji olduğuna inandığımı da bilmenizi isterim.
"Haydi hep beraber el ele, güzel günlere" der, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları