25 Ağustos 2021 - Çarşamba

BİRİNCİ DERECEDEN SORUMLU...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 3 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


İYİ PARTİ Genel Başkanı Meral Akşener'in Karadeniz il ve ilçelerine yaptığı ziyaretlerin bazılarında -yaşanması engellenmeyen ya da engellenemeyen- 'yaşanmaması gereken olaylar' için; 
CB-AKPGB çıkan olayları kınayacağına, çıkartanlar hakkında yasal işlem yapılması gerektiğini söyleyeceğine...
Meral Akşener'e hitaben "....yine dua etsin ki, gelin hanıma çok ileriye gitmeden ders verdiler. İkizdere yetmedi, Çayeli'ne gitti. Orada da gerekeni yaptılar. Daha neler olacak neler..." demişti.
Sanırım bu açıklamalardan cesaret alan biri/birileri de, geçtiğimiz günlerde İYİ PARTİ İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya saldırdı.
'Koruma' talebi İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edilmeyerek, 'resmi koruması' geri çekilen Kavuncu'nun sokak ortasında saldırıya uğraması ise, '''koruma' talebinin ret edilme gerekçelerinin tekrar gündeme gelmesine neden oldu.
2019'da verilen bir önergeyle, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun ve İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun 'resmi korumaları'nın neden kaldırıldığı sorulmuştu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun önergeye cevabı ise, 'konunun gizliliği' olmuştu. 
İyi de...
Bizim de o zaman kendisine; "Organize suç örgütü lideri olduğunu -bizzat- söylediği kişiye, 'yandaş' olarak tanımlanan gazetelerin köşe yazarlarına koruma tahsis ediliyor da...
Neden 'açıkça tehdit edilen' ve anayasal kurumların temsilcileri olan kişilerin 'koruma' talepleri ret edilip, verilmiş korumaları geri çekiliyor? Onların korumaları geri çekilirken, AKP İstanbul İl Başkanına 'koruma' veriliyor mu? Veriliyorsa bu 'çifte standart' değil mi?" diye sormamız, "bu soruların cevaplarını bilmek hakkımız" dememiz gerekmez mi?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'gizlilik' bahanesine sığınmayıp, bu sorulara cevap vermesi konuya açıklık getirmesi gerekmez mi? Gerekir.
Gerekir de... Getirir mi? Bilmiyorum.
Ancak, -yaşanan ve bundan sonra da yaşanması olası bu tür saldırıların sonuçlarından- hem CB-AKPGB'nin, hem de İçişleri Bakanının BİRİNCİ DERECEDEN SORUMLU olduğunu/olacağını biliyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları