15 Ağustos 2021 - Pazar

YARDIM KAMPANYALARI...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

CB-AKPGB'nin imzaladığı ve Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren karara göre,  "yangın ve sellerden" zarar gören vatandaşlar için "yardım kampanyaları" başlatılacakmış.
Kampanyayı hangi kurum ya da kuruluş başlatırsa başlatsın, kampanyaların koordinasyonu Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından sağlanacakmış.
Tamam başlatılsın, başlatılsın da...
İktidarın da -ivedilikle- şu sorulara yanıt vermesi gerekmez mi?
* Dere yatağını imara kim/kimler açtı? Haklarında adam öldürmeye tam teşebbüsten dava açılacak mı? Verdikleri zararın -en azından- maddi karşılığını ödeyecekler mi?
* İstinat duvarsız binaları...
İstinat duvarsız, "şeker hamurundan" asfaltlı yolları...
Altından su geçmesi için yapılan, ama su geçince yıkılan köprüleri...  
Kim/kimler yaptı? Haklarında ceza yasasındaki ilgili maddelerden dava açılacak mı? Verdikleri zararın -en azından- maddi karşılığını ödeyecekler mi? 
* Yoksa verdikleri zarar yanlarına "kâr" kalıp, zarar gören binaları, köprüleri, yolları yeniden yapmaları için kendilerine ödeme mi yapılacak?
* Yangın söndürme uçak ve helikopterlerinin alımını, mevcutların bakımının yapılmasını kim/kimler engelledi? Haklarında soruşturma başlatılacak mı?
* Havadan müdahale yeterli olmadığı için artan zararın -en azından artan kısmının- maddi bedeli bu kişilerden tahsil edilecek mi?
* Halktan 141 çeşit vergi toplayan iktidar, felaketlerde yaşanan maddi ve manevi zararları karşılamak için neler yapacak? 
* Görülen zararların giderilmesi için ayırdığı bütçe ne kadar?
* Nereye ne kadar harcanacağına dair hesap dökümü nedir?
* İktidarın yapacağı harcamaların şeffaflığı nasıl sağlanacak? 
İktidar önce bu sorulara cevap versin...
Ayrıca biz yapabileceğimiz yardımı -gücümüz yettiğince- zaten yaparız.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları