03 Eylül 2021 - Cuma

KONUŞTUKÇA BATMIŞ...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


Tunceli ve çevresi -Dersim- günlerdir yanıyor. Yöre halkı yangınlara yeterli düzeyde müdahale yapılmadığını, gönüllülerin yardımına da izin verilmediğini iddia ediliyorlar.
Hatta bu iddialar üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu "tüm olanaklarımızla yardıma hazırız" diye açıklama yapıyor.
Peki bu iddialar sonrasında ne oluyor?
Eleştirilere yanıt veren AKP Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın Twitter'dan bir mesaj yayınlayarak;
 "Hizmeti fotoğraf, siyaseti iftira zanneden kimseler bilmeliler ki;
Hozat ilçemizde çıkan yangına Devletimiz tüm imkanlarıyla müdahale etmektedir. Bugün arazözlerle, yarın uçaklarla…Tunceli halkımız, bu yaygara ile üstü örtülmeye çalışılan asıl gerçeği çok iyi biliyor!" diyor ve mesajına yangına "uçakla müdahale" edildiğini gösteren bir de fotoğraf ekliyor.
Gelin görün ki, fotoğrafta yangına müdahale eden uçak, başta CB-AKPGB olmak üzere tüm devlet yetkililerin "uçamazlar, kullanılacak durumda değiller" dedikleri -Muğla ve Marmaris yangınların kullanılmayan- THK uçaklarından biri.
Tabi bu durumda herkes, "hani THK uçakları uçamazdı? Madem uçamayacak durumdaydılar, Tunceli'de yangına nasıl müdahale ediyorlar? Siz kimi kandırıyorsunuz?" diye sormaya başlıyor.
Gelen bu tepkiler üzerine de, AKP İl Başkanı Sercan Özaydın "Değerli dostlar, söz konusu fotoğraf temsilidir, Özgür Dersim Gazetesinin manşetidir" diyor.
Diyor da, manşetin altındaki haberden hiç bahsetmiyor.
Fotoğrafın altındaki haberi de ben sizinle paylaşayım;
"Edinilen bilgilere göre Ovacık Hozat arasında süren yangına, Tarım ve Orman Bakanlığının talimatıyla 'uçak' gönderileceği öğrenildi". Fotoğrafın altında yazan haber bu.
Bu durumda AKP Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın'a "bari susun, 'zevahiri' kurtarmak için bir şeyler söylüyorsunuz, onu da ağzına yüzüne bulaştırıp, daha da batıyorsunuz" demek gerekmez mi?

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları