01 Haziran 2021 - Salı

ÇAĞRI...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 3 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

İktidarın çalışmalarını sürdürdüğü "yeni" Anayasa ve Seçim Yasası ile, Cumhurbaşkanlığı seçimini "tek tura" indirmeyi, yüzde 50+1 şartını kaldırıp, ilk turda en çok oyu alan adayın seçilmesini planladığını defalarca yazdım.
Diyeceksiniz ki, açıkladıkları "taslak"ta böyle bir madde yok.
Evet şu aşamada yok... 
Ancak son anda bu maddeyi de ekleyeceklerdir. Başka çareleri yok. Aksi taktirde 2. turda en çok oyu alamayacaklarını kendileri de biliyor.
CB-AKPGB Anayasa ve Seçim yasası için gerekirse, önümüzdeki yıl referanduma gidileceğini bile açıkladı.
Her zaman söylüyorum, her iktidar gibi, "Cumhur İttifakı" da iktidarını sürdürmek ve "erkin olanaklarını" yitirmemek için her türlü yola başvuracaktır.
Bu nedenle de "TEK ADAM REJİMİNE" karşı olan tüm siyasi partiler, ideolojik ve politik farklılıklarını bir kenara bırakarak, ön koşulsuz bir araya gelmeli, alternatif "Anayasa ve Seçim Yasası" hazırlamalıdır. 
Neden derseniz....
İktidar referanduma gidecekse, sadece kendi taslakları ile değil, muhalefetin hazırlayacağı taslak ile birlikte referanduma gitmek zorunda bırakılmalıdır.
Ayrıca muhalefet bir an evvel, "Ortak Seçim Taahhütnamesi"ni hazırlamalı, bu taahhütname kapsamında "ortak ve tek" Cumhurbaşkanı adayını da belirleyip, seçimin ilk turuna "ORTAK-TEK" adayla girmelidir.
Belirlenecek aday, "TEK ADAM REJİMİNE" karşı olan, tüm muhalefet partilerinin temsilcilerinden oluşacak bir heyetle, ülkeyi "karış karış" dolaşmalı, belirlenen "Ortak Seçim Taahhütnamesini" halka anlatmalıdır.
Bu işin hiç şakası yok.
"Seçim...seçim" diyen muhalefet, bugün seçim kararı alınsa ne yapacak? 
Ülke karış karış dolaşılmadan, halkla bire bir temas kurulmadan, sadece tv ekranlarında konuşmakla seçim kazanacaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar..
İktidar ne kadar yıpranmış olursa olsun...
Rezillikleri ortaya dökülmüş olursa olsun... 
Muhalefet iktidarı hafife alırsa, bırakın hayatının en büyük hatasını yapmayı, ülkenin "sürükleneceği karanlığın" tarihi sorumluluğunu da yüklenir.
Bu nedenle bir an evvel TAAHHÜTNAME yazılmalı, ORTAK-TEK aday belirlenmeli ve seçim çalışmalarına başlanmalıdır.
Bunu beceremezlerse, olacakları bırakın yazmayı, düşünmek dahi istemiyorum.
Sevgiyle kalın...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları