26 Ekim 2021 - Salı

SÖYLEDİĞİNİ YUTAN KİM?

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


Boşuna "boğaz dokuz boğumdur, bin düşün bir konuş, yoksa tükürdüğünü yalamak zorunda kalırsın. Öfkeyle kalkan zararla oturur" dememişler. Hatta "erken öten horozun başını keserler" bile demişler.
Demişler de, kimin umurunda...
Uymakla yükümlü olduğumuz, Uluslararası Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) aldığı kararı uygulamaya sokmadığımız için, Türkiye'yi "uyaran" 10 ülkenin büyükelçilerinin "istenmeyen adam" ilan edilerek sınır dışı edilmeleri için talimat verdiğini açıklayan CB-AKPGB, talimatını, kısa bir süre sonra geri çekmek zorunda kaldı.
Uluslararası ilişkilerde, diplomaside öfkelenmeye, ben yaptım olduya, yer olmadığı bir kez daha anlaşıldı.
Anlaşıldı da... kısa süren "kabadayılığın" bedelini de, ülkemiz ödedi ve ödemeye devam edecek.
CB-AKPGB -attığı geri adım için hangi bahaneye sığınırsa sığınsın- gerek ulusal, gerekse uluslararası düzeyde "bugün söylediğini, yarın yutar" durumuna düştüğü gerçeğini, kimse inkar edemez.
Sakın kimse, "açıklama yapan 10 ülke Türkiye'nin içişlerine karışmak gibi bir niyetimiz yok dedi ve hep beraber geri adım attılar" diyerek, aklımızla dalga geçmeye kalkmasın.
10 ülkenin çağrı içeren "ortak" açıklamaları hala geçerli... Hiçbiri yaptıkları "ortak çağrıyı" geri çektiklerini açıklamadı ve özür dilemedi.
Bu nedenle de geri adım atan, söylediğini yutan 10 ülke değil, CB-AKPGB oldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları