27 Kasım 2021 - Cumartesi

GENCO ERKAL

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


Ülkemizin gururu olan 83 yaşındaki tiyatro sanatçımız GENCO ERKAL, CB-AKPGB'na "hakaret" ettiği iddia edilerek, 4 yıl 8 ay hapis istemiyle hakim karşısına çıkarıldı.
Peki "hakaret" içerdiği iddia edilen üç mesajında GENCO ERKAL ne demişti?
Mesajların tam metinleri aynen şöyle;
1. Mesaj;
"ailenin çocuk doğurup doğurmayacağına karışacağına diplomayı ortaya bir koy bakalım. arkadaşın rektörden de olsa, sahte de olsa görelim şunu." 
(7 haziran 2016)

2. Mesaj;
"başkanlık sistemi yetmez. türk usulü çobanlık sistemi olsun". (16 kasım 2016)

3. Mesaj;
"erdoğan, ayder yaylası'nda 2022'ye kadar çalışmanın bitirilmesini hedefliyoruz.' eyvaaah, güzelim doğa harikası ayder yaylası'nı bitirmeye karar vermiş. parmağının değdiği yeri beton edip kurutuyor." 
(16 ağustos 2020)
Evet... "Hakaret" içerdiği iddia edilen mesajlar bunlar.
Hadi gelin bir de yargının, CB-AKPGB'nın "hakaret" içermediğine, sadece "nezaket dışı" olduğuna karar verdiği sözlerini bir hatırlayalım.
CHPGB'na yönelik söylediği "gafil", "muhbir", "adi", "şerefsiz", "beyni bölücülüğe endeksli", "onur yoksunu", "ulan dürzü", "köpek" vb. sözler...
Bu arada politikalarını eleştirenleri, "yasal haklarını" kullanarak uygulamalarını protesto edenleri terörist, hain, bölücü, fetöcü ilan etmesi de cabası..
Acaba "hakaretin" anlamı değişti de, bizim mi haberimiz yok? 
Bizim bildiğimiz "hakaret" içeren sözler "hakaret" kapsamı dışına çıkartılıp, "hakaret" içermeyenler sözler "hakaret" kapsamına mı alındı?
Yoksa "hakaret" içeren sözler "kişiye" göre değişir mi oldu?
Türk Dil Kurumu bu konuya açıklık getirse, biz de doğrusunu öğrensek çok iyi olacak. 
Yanlışlıkla kimseye "hakaret" etmek istemeyiz değil mi?

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları