29 Kasım 2021 - Pazartesi

ARKA KAPIDAN KAÇANLAR...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


"Ekonomi uzmanı" olduğunu söyleyen CB-AKPGB her fırsatta "faiz neden, enflasyon sonuçtur" diyor.
Ben "ekonomist" değilim ama, bu "iddialı söylem" üzerine ben de diyorum ki;
Madem "faiz neden, enflasyon sonuç" o zaman CB-AKPGB olarak, "enflasyonun" nedeni olduğunu iddia ettiği "faizi" hemen sıfırlatsın, bakalım "enflasyon" ne olacak?
CB-AKPGB'nin iddiası doğruysa, "enflasyonun" nedeni olan "faiz" sıfır olursa, o zaman "enflasyonun" da sıfır olması gerekir. 
Peki "faiz" sıfır olursa, "enflasyon" sıfır olabilir mi? Bu mümkün mü? Tabi ki değil.
O zaman lütfen iktidarın başı ve iktidar mensupları artık "aklımızla dalga geçmekten, bizi salak yerine koymaktan" vazgeçsinler.
Hepimiz biliyoruz ki; Bir ülkede üretim artmadığı sürece, ithalatı ihracatından fazla olduğu sürece, üretim ekonomisi dışa bağımlı olduğu sürece, dış borcunun faizini dahi ödeyemeyecek duruma geldiği halde, hala döviz bazlı, kullanıcı garantili, -yap işlet devret- modeliyle yatırım yapmaya devam ettikçe... "enflasyonun" düşmesi mümkün değil.
Peki akp iktidarı 19 yıllık iktidarı boyunca, üretimi arttırmak için çalışacağına, ülkede üretim yapan fabrikaları arttıracağına, mevcutları yabancılara sattı veya kapattı.
Örneğin akp iktidarı sayesinde ülkemizde artık kağıt bile üretilemiyor. Kağıt ihtiyacımızı dahi ithal ediyoruz. 
Gençliklerinde üye oldukları partinin genel başkanı Necmettin Erbakan ülkenin tam bağımsız olabilmesi için, ekonomik olarak düze çıkabilmesi için boşuna mı "ağır sanayi" hamlesi gerekir diyordu. Necmettin Erbakan, Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları partisinden ayrılıp akp'yi kurduklarında "..... bana hocam bunları neden iyi yetiştiremediniz diye soruyorlar. Arka kapıdan kaçıp, top oynuyarlardı da ondan" demişti.
Demek ki "doğru" söylememiş.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları