16 Aralık 2021 - Perşembe

OHAL

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


İktidarın başı CB-AKPGB'nin yasa tasarılarını 'onaylattığı' Prof. Dr. İzzet Özgenç, "Kaçınılmaz görünen ağır ekonomik bunalım sebebiyle OHAL ilânına toplum olarak hazırlıklı olmamız gerekir" demiş.
Bu açıklama öncelikle 20 yılı aşkın süredir iktidarda olan akp'nin ve son yıllardaki payandasının ülkeyi "ağır bir ekonomik krize" soktuğunun, yani bir anlamda "ülkeyi batırdığının" kabulü ve itirafıdır... ve de doğrudur.
Ancak bu nedenle iktidarın, -toplumu sindirmek, yaşanacak tepkileri engellemek için- OHAL (Olağan Üstü Hal) ilan edebileceğini ve halkın buna hazır olması gerektiğini söylemesi -ilgili yasada olmasına rağmen- kabul edilemez bir görüştür.
Bir anlamda halkı baskı altına alma uygulaması olan OHAL, "ekonomik bunalım" nedeniyle ilan edilirse... Bu uygulamanın yaşanan bunalıma çare olmak yerine, bunalımın daha da derinleşmesine neden olacağı herkes tarafından bilinmelidir.
Doğru çözüm 20 yılı aşkın iktidarının sonunda ülkenin bu krizi yaşamasına neden olan iktidarın seçime gitmesidir.
Aksi taktirde ülkede yaşanacak her türlü olumsuzluğun sorumlusu, iktidar ve öncelikle iktidarın başı ile -sadece kişisel siyasi çıkarları için- kendisini destekleyen siyasi partinin genel başkanı olacaktır.
İktidarın başı ve payandası şayet gereğini yapıp, ülkeyi seçime götürmezse... 
İktidar partileri içindeki ülkesini seven,  halkı ve gelecek nesilleri düşünen, kendi çıkarları peşinde koşmayan siyasiler "tarihsel sorumluluklarının" gereğini yapmalıdırlar.
Aksi taktirde ülkenin yaşayacaklarından kendileri de sorumlu olacaklardır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları