17 Kasım 2021 - Çarşamba

ÖĞRETMEN BAŞAK DEMİRTAŞ...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


"Bağımsız ve tarafsız" yargı;
Çalışanlar tarafından "ATM personeli" diye adlandırılan, "hiç işe gitmeden" maaş alanlar dururken...
"Mesai zorunluluğu" olan yerde çalıştığı halde, bir kaç yerden maaş alanlar dururken...
5 günlük "sahte" sağlık raporu aldığını "iddia" edip, öğretmen Başak Demirtaş'a ve raporu veren doktora 2 yıl 6 ay hapis cezası vermiş ve "adaleti" gerçekleştirmiş.
Başak Demirtaş'ın avukatları söz konusu tarihlerde Başak Demirtaş'ın gerçekten hasta olduğunu, sağlık sorununun nedenlerini detaylı bir şekilde açıklamalarına rağmen, "bağımsız ve tarafsız" yargı sağlık raporunun "sahte" olduğu hükmüne varmış.
Tamam varmış da, ben de, konu hakkında birkaç şey sormak istiyorum. 
Diyelim ki  rapor "sahte"...
Peki bu kararı veren mahkeme heyeti üyeleri -bugüne kadar- hasta olmadıkları halde,  hiç mi "sahte" sağlık raporu almadılar?
Öğrencisinden, öğretmenine...
İşçisinden memuruna... 
Mesai zorunluluğu olan milyonlarca çalışandan, acaba kaçı -kendi özel nedenlerinden dolayı- "sahte" sağlık raporu almamıştır? Almayan, almak zorunda kalmayan var mıdır?
Şayet öğretmen Başak Demirtaş, Selahattin Demirtaş'ın eşi olmasaydı, gene de bu "soruşturma" yapılıp, kendisine ve doktoruna 2 yıl 6 ay hapis cezası verilir miydi?
Şayet "verilirdi" diyen varsa... 
O zaman buyrun araştırın, bakalım ülkede bu "suçu" işlememiş, ceza almayacak  çalışan çıkacak mı?
Yok... "Öğretmen Başak Demirtaş'ın mesleğini yapmasına engel olmamız ve kendisine gözdağı vermemiz gerekiyordu, biz de araştırdık, sorduk, soruşturduk... Hiçbir açığını bulamayınca da, buradan tutturduk" derseniz.
O zaman tamam. Bu inandırıcı olur.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları