21 Ocak 2021 - Perşembe

EVET... TARİHİ DÖNÜM NOKTASI

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 3 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

CB-AKPGB AKP İl Kongrelerinin bir kısmana hitaben yaptığı konuşmada, "AKP Parti 15 ayrı genel seçime, belediye seçimine, halk oylamasına girmiş, hamd olsun hepsinden birinci olarak çıkmayı başarmıştır. 
Önümüzde 2023 seçimleri var. 2023 seçimleri ülkemiz için 'tarihi bir dönüm noktasında' yaşanacaktır. Hâlâ eski Türkiye özlemiyle yanıp tutuşanlar, vesayetin, darbenin, terörün, sefaletin hakim olduğu günleri geri getirmek isteyenler var güçleriyle çalışıyor." demiş.
Evet 2023 seçimleri Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.yılında yapılacak. Bu nedenle CB-AKPGB'nin de dediği gibi, 'tarihi bir dönüm noktasında' yapılacağı doğru. 
Ancak daha da önemli olan, 2023 seçimleri, genç Cumhuriyetin son 21 yılında iktidarda olmuş olacak olan AKP iktidarından ve son 5 yılında da Cumhurbaşkanlığı Sistemi adı altında süren "Tek Adam" rejiminden kurtulması için bir fırsat olmasıdır. 
Siyasi tarihimiz için esas bu anlamda "tarihi dönüm noktası" niteliği taşımaktadır.
Şayet bir ülkede 18 yıldır iktidarda olan bir parti, bu süre zarfında ülkedeki ekonomik sorunları, hukuk sistemi sorunlarını çoktan çözmüş olması gerekirken, ülkedeki ekonomik krizin daha da derinleşmesine, yasama ve yargıdaki problemlerin artmasına neden olmuş ise, bu nedenle de 18 yılın sonunda hala ekonomi ve hukuk reformundan bahsediyorsa, hatta iktidarının 19.yılını "reformlar yılı" ilan ediyorsa, evet o partinin iktidarı son bulmalıdır.
Ancak AKP iktidarının, Cumhurbaşkanlığı sisteminin ve "Tek Adam" rejiminin son bulmasını isteyenler CB-AKPGB'nin dediği gibi -asla ve asla-  eski Türkiye özlemiyle yanıp tutuşmuyorlar. 
Vesayetin, darbenin, terörün, sefaletin hakim olduğu günleri geri getirmek peşinde değiller.
Tam tersine bugün yaşanan sefalete, baskıya, kısıtlamalara, son vermek için bu değişimi istiyorlar.
Çağdaş bir Anayasa ile 'kuvvetler ayrılığını' garanti altına almak, demokratik seçim ve partiler yasası kapsamında yapılan seçimler sonucu oluşacak parlemento ile parlamenter rejime dönmek için istiyorlar.
Bu da herkes tarafından böyle biline...
Tekrar görüşene dek, sevgiyle kalın...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları