17 Ekim 2021 - Pazar

NE FARKI VAR?

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

15 Temmuz sonrası iktidar;
"Askeri Okullara "FETÖ tarafından çalınan sorularla girdiler" diyerek;
 "Aralarında okullarını hakkıyla kazanan öğrenciler vardır" diye düşünmeden, "kurunun yanında yaşında yanmasından" rahatsız olmadan, FETÖ sayesinde okullara girmiş olanları bulup ayıklamak yerine, okullarına hakkıyla girmiş, 14-20 yaş arasındaki gençlerin hayallerini çalmaktan, yaşamlarını "sıfırlamaktan" vicdanen bile rahatsız olmadan Harp Okullarını ve Askeri Liseleri kapattı.
17 yaşında bir benzerini yaşamış ve hayallerinden edilmiş biri olarak, o gençlerin yaşadıkları ve yaşamları boyunca atlatamayacakları travmayı, neler hissettiklerini, karşılaşacakları zorlukları çok ama çok iyi biliyorum.
Hani hukukta "Bir masum cezalandırmaktansa, yüz suçluyu cezalandırmamak yeğdir." denir ya... 
Bence çok doğru.
Bu arada askeri okulları kapatan İktidar, belli bir süre sonra yeniden açtığı Harp Okullarına "yeni öğrenciler" alırken, mülakat komisyonlarında SADAT'lı kişilere görev verdi. Basına yansıyan haberlere göre de;
Bu komisyonların yaptığı mülakatlarda, "milli ve yerli aday" seçeceğiz denerek, gençlere, "asrın lideri" olarak adlandırdıkları CB-AKPGB'nını ATATÜRK'le karşılaştıran yorumlar yaptırdı.
Sonuç olarak;
FETÖ soruları çalıp cemaat üyelerinin çocuklarına verdi.
İktidar da bu tür mülakat ekipleri ve mülakat sorularıyla,  -sınavın bir parçasını siyasallaştırarak- kendi ideolojilerine ve inançlarına yakın gençlerin okullara girmelerini sağladı.
Peki bu durumda;
İktidarın yaptığının, FETÖ'nün yaptığından NE FARKI VAR?

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları