05 Ocak 2021 - Salı

KAYBEDEN VOLKSWAGEN OLURMUŞ...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

Bugün size 'güzel' bir haber hakkında yorum yapıp, moral vermek, bir nebze de olsa keyiflendirmek için bütün haber sitelerini taradım. Ne yazık ki, 'keyif' verecek bir haber bulamadım ama, 'traji-komik' bir haber buldum.
Hatırlarsanız, 2019 yılında Türkiye'de fabrika açmak için Manisa'da yatırım şirketi kuran Alman otomotiv devlerinden Volkswagen'in yapacağı yatırım, iktidar tarafından kamuoyuna, Türkiye'ye güvenin ve siyasi istikrarın getirdiği 'yatırım başarısı' olarak sunulmuş, günlerce konuşulmuştu.
Ekonomiye katkısı ve sağlayacağı istihdam için de, yetkili ağızlardan açıklamalar yapılmış, büyük bir 'başarı' olarak nitelendirilmişti.
Ancak Volkswagen 2020 yılının ikinci yarısında bu yatırımından vazgeçip, Slovakya'daki mevcut fabrikasını büyütme kararı almıştı.
Yatırımdan vazgeçilmesi kararı basında yer aldıktan sonra, yetkililer iptal nedenini, salgından dolayı oluşan talep düşüklüğü olarak açıklamışlardı. 
Gelin görün ki; 
Volkswagen firmasının CEO'su Herbert Diess, yatırımdan vazgeçme nedenlerinden birinin de, Türkiye'deki 'siyasi' durum olduğunu açıklamış.
Yani bir başka deyişle, Türkiye'ye güvenmediklerini söylemiş.
Buna karşın da, Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "biz değil, Volkswagen kaybeder" diye açıklama yapmış.
İyi de, madem biz bir şey kaybetmeyeceğiz, o zaman neden günlerce Volkswagen'in yapacağı yatırım için sevindik?
Yoksa Almanya için sevindik de biz mi farkında değildik?
Bence bu açıklama, sevgilisi tarafından terk edilen birinin, arkadaşı tarafından teselli edilmesine benzemiş...
Yanılıyor muyum? Lütfen siz söyleyin...
Tekrar görüşene dek kendinize çok iyi bakın... Sevgiyle kalın.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları