27 Mart 2021 - Cumartesi

ADAM OLAMAZSIN...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

Eminim çoğunuz biliyorsunuzdur. Bana da babam anlatmıştı...
Hikaye bu ya, Antakya daha Türkiye'ye ilhak edilmeden önce,  Antakya'da yaşayan bir baba, vicdansız, kendinden başka kimseyi düşünmeyen, insani değerlerden yoksun oğlunun haline çok üzülür ve oğlunun yaptıklarını duydukça da "sen adam olmazsın" dermiş.
Gelin görün ki, gün gelmiş -sadece kendini düşünen, kendi çıkarları için her şeyi yapan- oğul Halep'e vali olarak atanmış.
Atanır atanmaz da, emrindeki komutana babasının adını ve adresini verip, "hemen gidin kendisini buraya getirin" diye emir vermiş.
Askerler hemen çıkmışlar yola, sabaha karşı varmışlar Antakya'ya...
Adresi bulmuşlar, kapıyı kırarcasına çalmaya başlamışlar.
Adam "bu saatte kim ola acaba" diye düşünerek, korku ve endişe ile kapıyı açmış ve "hayırdır bu saatte ne istiyorsunuz" diye sormuş.
Askerler "emir aldık, seni Halep'e götüreceğiz" diyerek, giyinmesine dahi izin vermeden, ellerini bağlayıp, adamı apar topar evinden alıp, yola koyulmuşlar.
Askerler atlarının üstünde, adam elleri bağlı ve yaya düşmüşler yola...
Sonunda varmışlar Halep'e,
"Emrettiğiniz şahsı getirdik Sayın Valim" diyerek perişan haldeki babayı çıkartmışlar huzura...
Vali önce askerlere "ellerini çözün bizi yalnız bırakın" diye emir vermiş.
Sonra da babasına dönüp, "Baba baba, sen bana hep adam olamazsın dedin, bak ben koskoca Halep'e Vali oldum" deyince, babası da "oğlum ben sana Vali olamazsın demedim, "adam" olamazsan dedim" diye yanıt vermiş.
Kıssadan hisse "adam" olmak, "insan" olmak zor iştir. Makamla, mevkii ile olunmaz...
Kalın sağlıcakla...
*Nereden mi aklıma geldi? Geldi işte.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları