10 Ocak 2021 - Pazar

ACABA SIRA KİMDE?

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 3 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

CB-AKPGB uzunca bir süredir önüne geleni terörist ilan etmeye başlayınca, ben de  acaba "terör ve terörist" tanımları değişti de benim mi haberim yok? diye düşünerek,  bilgilerimi tazeleme gereksinimi duydum.
Yaptığım araştırmalar sonucunda "Terör'ün bireylerin, grupların ya da devletin siyasal amaçlarına ulaşmak amacıyla, uygun ortam yaratmak için başka kişi ve gruplara karşı giriştiği -savaş dışı- sistemli şiddet eylemleri olduğu, bu eylemleri gerçekleştiren kişi ve kişilere de 'terörist', bu amaçla kurdukları örgütlere de 'terör örgütü' dendiği" sonucuna vardım.
Ancak bu bilgiler çerçevesinde CB-AKPGB'nin ülkemizde "terörist" veya "terör örgütü"  ilan ettiği kişiler ve kuruluşlara bakınca, bu tanımların ülkemiz için, özellikle CB-AKPGB için geçerli olmadığını görmekte zorlandım desem, yalan olur.
CB-AKPGB iktidarının devamı için tehlike gördüğü her kişiyi "terörist", her parti ve kuruluşu da "terör örgütü" olmakla itham ediyor.
Bu sayede -kamuoyunun en hassas olduğu konuda- toplumsal algı yaratıp, insanları ve kuruluşları toplumun gözünde mahkum ettirmek ve muhaliflerinin bir araya gelmesini engellemek istiyor.
Yargı da bu suçlamaları "ihbar" kabul edip, o kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatıyor ve bir çok kişiyi de tutuklu yargılanmak üzere, cezaevlerine gönderip susturulmalarını, pasifize edilmelerini sağlıyor.
Böylece CB-AKPGB' de bir taşla iki kuş vurmuş oluyor.
Bu nedenle CB-AKPGB'nin gözünde, ülkemizde  mevcut iktidara karşı olan hemen hemen herkesin ya "terörist" ya da "potansiyel terörist" olması beni şaşırtmıyor.
Bu yaklaşımdan en son CB-AKPGB'nin DHKP-C militanı ilan ettiği, "ömrün boyunca demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü savundum" diyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da nasibini aldı.
Bakalım sırada kim var?
Sıradaki "terörist"i öğrenene kadar sevgiyle kalın...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları