15 Ekim 2021 - Cuma

SİYASİ ŞOV...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 3 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

Cumhurbaşkanlığına bağlı Devlet Denetleme Kurumu Tarım ve Orman Bakanlığı hakkında “rüşvet” iddiasıyla soruşturma başlatmış. Uruguay’dan Türkiye’ye canlı hayvan ithalatındaki bürokratik engellerin "para karşılığı" giderilmesiyle ilgili -ses kayıtları da dahil- ortaya çıkan belgeler nedeniyle, CB-AKPGB "rüşveti" soruşturması için Devlet Denetleme Kurumunu görevlendirmiş.
Bu soruşturmadan bir şey çıkar mı?
CB-AKPGB bu konuyu, "siyasi geleceği" için kullanmak isterse -suç birkaç kişinin üzerine yıkılarak- çıkar. İstemezse çıkmaz. 
Şayet "rüşvet" ile mücadele edilmek isteniyorsa;
Tüm kamu kurumlarında ve siyasette dönen "rüşveti" engellemek için -siyasi parti farkı gözetmeden- tüm kurumlarda "soruşturma" başlatılması gerekir. 
Örneğin...
Isparta Şehir Hastanesi yapımında yaşanan yolsuzluk da soruşturulmalı.
Neden derseniz?
CHPGB'nın açıkladığı belgeye göre;
Hastanenin temeli bir inşaat firmasına, inşaatın ihalesi yapılmadan -devlet erkanının da katıldığı bir törenle- attırılmış. Daha sonra yapılan ihaleyi de -tesadüfen- temel attırılan firma kazanmış.
Yalnız -bu nasıl bir tesadüf ise- CHP'li Bakırköy Belediyesinde 2014 yılında göreve gelen belediye başkanı döneminde yapımına başlanan, -temel atma törenine CHPGB'nın da katıldığı- Belediye Sarayı inşaatının ihalesinde de aynı "usulsüzlük" yaşanmıştı.
Ayrıca gene Bakırköy Belediyesinde geçen dönem yaşanan -dönemin meclis üyesinin itiraflarının videoya çekildiği- Belediye Başkanına verilen "rüşvet" iddialarının da soruşturulması gerekir.
Geçen dönem Ankara Belediye Başkanı için, AKP'nin kurucularından önemli bir ismin "......belediye arsalarını peşkeş çekiyor" iddialarının da soruşturulması gerekir.
Hatta ve hatta CB-AKPGB'nin "kaçak" olarak yaptırdığı yargı kararıyla tescillenen, adını da Külliye koyduğu, "kaçak sarayın" yapımının da soruşturulması gerekir.
Sonuç olarak "rüşvet" samimiyetle ve ciddiyetle soruşturulacaksa, tüm kurumların soruşturulması gerekir.
İşte tam da bu nedenle, ben Tarım ve Orman Bakanlığı hakkında açılan soruşturmayı "siyasi şov ve iç hesaplaşma" olarak görüyorum.
Dilerim bir gün tüm kurumlardan "rüşvet" temizlenir.
Ülkem tertemiz güzel günlere kavuşur.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları