05 Şubat 2021 - Cuma

HDP SEÇMENİNE ÇAĞRI YAPILMALI...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 3 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

Şayet HDP seçmeni de, "Tek Adam Rejimi" olarak adlandırılan, "Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemine", CB-AKPGB'nin ortakları ile birlikte, bu sistemi güvence altına alıp, kalıcılaştırmak amacıyla gündeme getirdiği "yeni anayasa" söylemine karşıysa, -ideolojik ve politik- farklılıklarını bir kenara bırakıp, yapılacak seçimlerde "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem"den yana olan partilerin göstereceği ortak adayı desteklemelidir.
Ülkenin çağdaş, kuvvetler ayrılığını garanti altına alan bir anayasaya, demokratik partiler ve seçim yasasına kavuşması ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçebilmesi için, HDP seçmeninin desteğinin gerektiği herkesin malumu...
İktidar, HDP'nin de içinde olduğu -siyasi partiler arası- seçim ittifakının oluşmaması için her türlü çabayı tam da bu nedenle sarf ediyor. 
HDP'nin üstüne bu denli gitmesinin, HDP ile birlikte davranacak partileri -teröristlerle işbirliği yapmakla- suçlamasının temel nedeni de bu...
İktidar yapılacak ilk seçimlerden önce, -HDP seçmenin birlikte davranmasını engellemek için- HDP'yi kapattırabilir. Bence "HDP kapatılsın" söyleminin birincil nedeni de budur.  
İktidar'ın HDP'yi kapatırsa, yerine kurulacak yeni partinin de seçimlere katılmasını engellemek için gerekli önlemleri alacağından kimsenin kuşkusu olmasın...
Bu nedenle HDP seçmeni, HDP kapatılmadan, partilerine, "SEÇİM İTTİFAKINA" destek kararı aldırmaları gerekmektedir.
Ne yazık ki, HDP seçmeninin desteği olmadan seçimi kazanamayacaklarını,  İstanbul Belediyesini ve diğer bazı illeri HDP seçmenin desteğiyle kazandıklarını bildikleri halde, "Millet İttifakını" oluşturan partiler, iktidarın kara propagandasından ve parti tabanlarından "çekindiklerinden" dolayı, HDP'ye ittifak çağrısı yapamıyorlar. 
Bu durumda seçim ittifakını sağlamak HDP seçmenine düşüyor.
Seçimlere ancak, ülkeyi "Güçlendirilmiş Parlameter Sisteme" döndüreceğini taahhüt eden -siyasetler üstü- ortak Cumhurbaşkanı adayı ile girilirse, "Tek Adam Rejimi" olarak adlandırılan sisteme ve anayasa hayallerine son verilebilinir.
Aksi taktirde sonuçtan tüm ülke zarar görecektir...
İktidarın seçimleri kaybetmemek için her yolu deneyeceği de unutulmamalıdır.
Bu nedenlerle de herkes HDP seçmenine "GÜÇLENDİRİLMİŞ  PARLAMENTER SİSTEM İTTİFAKI"nı desteklemeleri için çağrı yapmalıdır.
Başka çıkış yolu yok...
Tekrar görüşene dek sevgiyle kalın...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları