01 Şubat 2021 - Pazartesi

SÖYLERSEM GÖRÜRSÜN...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

50 yıllık can arkadaşım Mimar Nihat Kavalcılar'ın hatırlatmasıyla aklıma "söylersem görürsün" dediğimiz çocukluk günlerimiz geldi.
Çocukluğumuzda sanırım hemen hemen hepimiz bu cümleyi kurmuşuzdur. "Babana, annene, öğretmenime, babama, anneme, abime" başlıklarıyla bayağı iyi giderdi.
En popüleri de "babama söylersem görürsün" idi.
Çocuk aklımızla bu lafları ederken, söylediğimizin tehdit ve çaresizlik içerdiğinin farkında bile değildik.
Şimdilerde de, bir benzeri siyasi yaşamda çok kullanılır oldu.
"Konuşursam insan içine çıkamazlar".
Hatırlarsanız bu tür bir cümleyi, 2019 yılında Davutoğlu -bazı siyasi rakiplerini hedef alarak- kullanmış ve ciddi tartışmalara neden olmuştu.
Şimdi de Bahçeli Davutoğlu'nu kast ederek "Serok'un konuşmaya ne hakkı ne de haddi vardır! Biz onun namertliğini iyi biliriz. Koalisyon amacıyla bize geldiğinde söylediklerini açıklasaydık insan içine çıkacak yüzü kalmazdı" demiş.
İkisi de, tehdit ve acizlik içeren bu cümleyi söylerken, milleti "enayi" yerine koyduklarının farkındalar mı acaba?
Bence değiller. Kendilerini o kadar özel görüyorlar ki, milletten bir şeyler saklamaya hakları olduğunu düşünüyorlar ve de sakladıkları üzerinden birbirlerini tehdit ediyorlar.
Benim bildiğim biri sizinle bir sırrını paylaşmışsa, o sır sizinle mezara gitmeli...
Yok paylaşılan sır değilse, o zaman da tehdit unsuru olarak kullanılmamalı, açık açık paylaşılmalı. İnsani ahlak bunu gerektirmez mi?
Bunların yaptıkları ise ne siyasi ahlakla, ne de insani ahlakla bağdaşmayan bir davranış.
Eee -her ikisi de- çap meselesi...
Ama hiç merak etmesinler, bir gün gelecek bu millet de sandıkta konuşacak. Hem de hiçbir şeyi saklamadan açık açık konuşacak...
Tekrar görüşene dek, sevgiyle kalın...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları