11 Eylül 2021 - Cumartesi

ORTAK ADAY ÇAĞRISI...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili olarak;
 "HDP ortak aday çıkarılması fikrine açıktır ama isimleri şimdi tartışmayalım. Önce ilkeler ve seçim güvenliği konuşulmalı" demiş.
Bu açıklamadan sonra; 
Millet İttifakının HDP'nin yaptığı bu çağrıyı değerlendirmesi ve "ortak aday" belirleme konusunda HDP ile görüşmesi "tarihi" sorumluluğudur.
Millet İttifakı veya paydaşlarından biri -herhangi bir nedenle- bu çağrıyı değerlendirmekten kaçınırsa, ülkenin geleceği ile ilgili olarak "tarihi" bir hata yapmış olur.
Ayrıca Millet İttifakı sadece HDP ile kalmayıp, -küçük, büyük demeden- ideolojik ve politik farklılıkları bir kenara bırakıp, Cumhurbaşkanlığı Sistemine yani "Tek Adam" rejimine karşı olan tüm siyasi partilerle görüşmelidir.
Görüşeceği siyasi partilerin Millet İttifakına katılmaları, en azından Millet İttifakının adayını desteklemeleri, ülke geleceği için büyük önem taşımaktadır.
Dilerim Millet ittifakı -kendi arasındaki ideolojik ve politik farklılıkları bir kenara bıraktığı gibi- diğer tüm partilerle de farklılıklarını bir kenara bırakıp, en geniş "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" İttifakını oluşturmak için çaba sarfeder ve seçimlerin ilk turunda "Cumhurbaşkanlığı Sistemi"ne yani "Tek Adam" rejimine son vermek üzere iktidara gelir.
Millet İttifakı bu birliktelikler için gerekli çabayı sarf etmez ise, ülkeyi bekleyen "karanlık" günlerde, kendisinin de payı olacağını, bu konuda tarihsel bir sorumluluk taşıdığını unutmamalı.... ve bu sorumluluğunun bilinciyle hareket etmelidir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları