21 Haziran 2021 - Pazartesi

HARAM AMA OLSUN...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 3 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

Hepimiz biliyoruz ki, şans oyunlarının hepsi bir "kumar" oynama türü... Yasalarımıza göre de "kumar" oynamak ve oynatmak yasak. 
Geçmişte devlet "şans oyunları" adı altında kendisi "kumar" oynatıyor, yasal kılıfı ile de oynattığı "kumar"ı aklıyordu.
Peki yasal kılıf, bazı kurumlara para aktarımı, oynanan oyunların "kumar" niteliğini ortadan kaldırıyor muydu? Hayır. 
Öyle veya böyle devlet "kumar" oynatıyordu. 
Sonra bu oyunların Türk jokey Kulübünün oynattığı "at yarışı" dışındakiler özelleştirildi. 
Şimdi devlet yerine bir şirket "kumar" oynatıyor.
Piyango, loto, süper loto vb. tüm oyunlar özünde "kumar" niteliği taşıyor.
Hadi eskiden devlet oynatıyordu, devlete duyulan güvenden ötürü de, "devlet güvencesinde" yapılan çekilişlerde "hile" yapılabileceği kimsenin aklının ucundan dahi geçmiyordu.
Şimdi ise bu oyunları, bankalara kredi borcunu dahi ödemediği iddia edilen bir holdinge bağlı şirket oynatıyor.
Ne hikmetse oyunları bu şirket oynatmaya başladığından beri de "büyük ikramiyeler" çoğunlukla dağıtılmıyor. Çünkü kazanabilen kimse çıkmıyor. Çıktığında da acaba kime çıkıyor? Orası da ayrı bir soru işareti.
Örgütlü bir toplumda bu şirketin iflas etmesi gerekirken, ne yazık ki, biz de kar etmeye devam ediyor. Servetine servet ekliyor.
Bu arada bu oyunların "kumar" olduğunu bizzat Diyanet İşleri Başkanlığı da söylüyor ve "Şans faktörüne dayalı olan piyango, loto, toto, iddia, müşterek bahis ve ganyan tipi tertip ve oyunlar kumardır ve haramdır" diyor.
Gelin görün ki, İslamiyeti dilinden düşürmeyen iktidarın da, -millet bir yana- onu iktidarda tutan kendisinin "ümmet" olarak tanımladığı kesimin bile, nedense bu "haram" umurlarında bile değil...
Hala -hem de hakkındaki şaibeler inanılır gibi olmayan bir kişinin sahibi olduğu şirketin oynattığı bu oyunları- "haram ama olsun, ya kazanırsam" diyerek, oynamaya devam ediyorlar.
İslamiyeti dilinden düşürmeyen iktidar da bu işe göz yumuyor.
Demek ki, işin içine "kolay para" girince, "haram" rafa kalkıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları