06 Nisan 2021 - Salı

BİLDİRİLER PEŞ PEŞE GELİYOR...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

126 Emekli Büyükelçi'nin bildirisinden sonra, 104 Emekli Amiral de Kanal İstanbul, Montrö ve cübbeli tuğamiral hakkında görüşlerini bir bildiri ile kamuoyu ile paylaşmış, ben de konuyla ilgili görüşlerimi, dünkü yazımda dile getirmiştim.
Bildiri ile ilgili olarak -hiç vakit kaybedilmeden- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında emekli 10 amiral gözaltına alındı.
Yaş durumları nedeniyle -göz altına alınamayan- 4 emekli amiraller de ifadeye çağrıldı.
Emekli Amiraller gözaltına alınırken, 100 Emekli Milletvekili de, aynı konuları kapsayan bir bildiri yayınladı...
Emekli Milletvekilleri bildirilerinde, "kişi, grup ve kurumların, ülke çıkarları söz konusu olduğunda, görüş açıklamalarından daha doğal ne olabilir? Darbecilik suçlamalarını kınıyoruz" diyerek Emekli Amirallerin bildirisine de destek verdiler.
Demek ki; Emekli Amirallerin bildirisi,  bazı siyasi liderlerin dediği gibi, "zevzeklik" ya da "suni gündem yaratma çabası" değilmiş.
Paylaştıkları görüşleri, ülkenin gündeminde olan, ülke güvenliği ile ilgili konularmış.
Buna rağmen, Emekli Amiraller görüşlerini açıkladıkları bildiri nedeniyle gözaltına alınıyorlarsa, o zaman  Emekli Büyükelçilerin de, Emekli Milletvekillerinin de gözaltına alınması gerekmez mi?
Haydi herkesi gözaltına alın, memleketi "nezarethane" yapın...
Ne de olsa, "düşünce özgürlüğü" olan "hukuk devletiyiz"...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları