22 Ağustos 2021 - Pazar

KİMSEYE SÖYLEYECEK SÖZÜ KALMAZ.

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 3 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


Afganistan'ın yönetimini ele geçirdikten sonra ülkeyi "emirliğe" dönüştürüp, ismini dahi değiştiren, Dünya Terör Örgütleri Listesinde "Şeriatçı Terör Örgütü" olarak adlandırılan TALİBAN'ın sözcüsü Suheyl Şahin, "Afganistan İslam Emirliği olarak ülkemizi yeniden inşa ederken, tüm ülkelerden daha çok Türkiye'nin dostluğuna, desteğine ve iş birliğine ihtiyacımız var. Sağlık, eğitim, ekonomi, inşaat ve enerji alanında ve 'bakir' yer altı zenginliklerinin işlenmesi konusunda Türkiye ile iş birliği yapmak istiyoruz" demiş.
AKP iktidarının Afganistan'daki gelişmelerle ilgili bugüne kadar yaptığı açıklamalara bakılırsa, AKP iktidarı da "Dünya Terör Örgütleri" listesinde olan "şeriatçı" TALİBAN'la işbirliği yapmaya hazır gözüküyor. 
Hatta TALİBAN'ın inancı ile "ters" bir yanımız yok bile diyebiliyor.
Bu arada milyonlarca insan "şeriat düzeni"nde yaşamak istemedikleri için Afganistan'ı terk etmeye çalışıyor. 
Ülkede kalanlar ise TALİBAN ile savaşmak için hazırlık yapıyor.
TALİBAN ise, kadınları -"şeriat" kurallarına uymadıkları gerekçesiyle- sokak ortasında ensesinden vurarak katlediyor. Erkekleri ise stadyumlarda toplu olarak idam ediyor.
AKP iktidarı da TALİBAN'ın yaptığı açıklamaları "olumlu bulduğunu" söylüyor.
"Terör örgütü terör örgütüdür, iyisi kötüsü olmaz, terör örgütlerine destek verenler, gün gelir bedelini çok acı öderler, bizim terör örgütleri ile işimiz olmaz" diyen CB-AKPGB de, -"Dünya Terör Örgütleri" listesinde olan TALİBAN'ın seçeceği "devlet lideri" ile resmi görüşme yapabileceğini  açıklıyor ve "TALİBAN’la görüşmelere kapalı değiliz, kapı çalındığında açar ve görüşmelerimizi yaparız" diyor.
Peki... Tüm bunlar "terör örgütüne" destek vermek anlamına gelmiyor mu?
"Şeriatçı" terör örgütü ile "inançlarımızın ters bir yanı yok" demek. "Şeriat kuralları"nı kabul etmek olmuyor mu?
Evet tahlil yapmaya devam edersek, bu yazı uzar gider de...
Sonuç olarak;
AKP iktidarı TALİBAN ile iş birliği yapıp, TALİBAN yönetiminin güçlenmesine yardımcı olursa, TALİBAN'ın dökeceği kanlara, sonlandıracağı yaşamlara -dolaylı olarak da olsa- katkıda bulunmuş olacaktır. 
Bu durumda da, AKP iktidarının  "terör"ve "terör örgütleri" konusunda KİMSEYE SÖYLEYECEK SÖZÜ kalmayacaktır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları