07 Aralık 2021 - Salı

"CİDDİ" SUİKAST GİRİŞİMİ

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 4 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


Basında yer alan haberlere göre CB-AKPGB'nın Siirt mitingine bombalı saldırı girişimi son anda fark edilip, büyük bir facianın yaşanması önlenmiş. Suikast girişimde bulunan teröristler aranıyormuş.
Peki olay nasıl olmuş?
Mardin'den Siirt'e takviye olarak gönderilen polis memurlarından -keyfine düşkün olan, yakıt fiyatları da umurunda olmayan- biri, göreve özel aracıyla ve bir arkadaşı ile birlikte gitmiş.
İÇİŞB S.S.'in dediğine göre -yurt içinde etkisiz hale getirilmiş olan- terör örgütü, polislerin mitinge özel araçla gideceği haberini alır almaz, hemen polisin özel aracının altına uzaktan kumandalı bomba yerleştirmişler.
Durumdan habersiz olan polis memurları Siirt'te mitingin yapılacağı alana geldiklerinde, -fazla yürümemek için olsa gerek- arabayı miting alanına yakın bir yere park etmişler. 
(Bu sonuca nasıl vardın derseniz? Bombalı saldırının mitinge yönelik olduğu açıklandığına göre, aracın miting alanına yakın bir yerde olması, hatta teröristlerin de arabanın miting alanına yakın bir yere park edileceğini önceden "tahmin etmiş" olmaları gerekir diye düşündüm. Tabi bu arada teröristlerin de bombayı patlatmak için Siirt'e gelmiş olmaları, ya da uzaktan kumandayı Siirt'te göndermiş olmaları gerekiyor.)
Neyse ki, "uyanık" polis memuru arabanın altına yerleştirilmiş olan bombayı fark edince, bomba tesirsiz hale getirilmiş ve büyük bir facianın eşiğinden dönülmüş.
Evet olay kısaca böyle gerçekleşmiş.
Tamam da;
* Başka bir şehire göreve giden polislerin görev yerine hep birlikte intikal etmeleri gerekmez mi?
* Hadi diyelim ki izin aldı, özel aracıyla geldi. Özel aracın miting alanında ne işi var... diye sormak gerekmez mi?
* Bu arada aracın altına yerleştirilmiş bomba teknik araçlarla fark edilmediğine, polis memurunun bizzat kendisi tarafından fark edildiği açıklandığına göre, polis memuru aracın altındaki bombayı nasıl fark etti? Yere yatıp aracın altına neden bakma ihtiyacı hissetti? Yoksa ayakkabı bağcığını bağlarken mi gördü? Ya da yere düştü de tesadüfen mi gördü... diye sormak gerekmez mi?
* Bomba fark edilince, bombayı uzaktan kumandayla patlatmak için görüş mesafesinde olması gereken teröristler, bombayı neden patlatmadılar... diye sormak gerekmez mi?
* Hadi diyelim ki, patlatmadılar. Bomba fark edilir edilmez,  alanın güvenli bir mesafeye kadar boşaltılıp, "bomba imha uzmanı" olan ekibin gelip, bombayı tesirsiz hale getirmesi gerekmez mi? (Bu konuda basına yansımış hiçbir görüntü yok)
Olay nedeniyle kafalarda oluşan bu sorular dahi, olayın ne kadar "ciddi" olduğunu anlatmaya yeterli olduğundan, sanırım konuyu daha fazla uzatmaya gerek yok.
Ayrıca CB-AKPGB'nin seçim öncesi düzenlediği ilk mitingde böyle bir girişim yaşandıysa, bakalım bundan sonrakilerde neler yaşanacak.
Bence İÇİŞB S.S nin çok ama çok "dikkatli" ve "özenli" olması gerekir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları