15 Kasım 2021 - Pazartesi

GEÇERLİLİĞİNİ YİTİRDİ...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


Geçtiğimiz aylarda İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, "protesto eylemlerinde, sivillerin ses ve görüntü kaybetmesinin, bunları paylaşılmasının, polisin görevini yapmasını engellediğini ve "özel hayatı ihlal ettiğini" öne sürerek protestolarda ses ve görüntü alınmasını engelleyen bir "genelge" yayınlamıştı.
Genelgede ayrıca;
Ses ve görüntü kaydetmeye kalkanlara fırsat verilmemesi, eylemin veya durumun niteliğine göre kayıt yapan kişilerin engellenmesi ve -kanuni şartlar oluştuğunda- haklarında adli işlem yapılması gerektiği de belirtilmişti.
Danıştay 10. Dairesi, polisin olduğu olaylarda halkın cep telefonuyla video çekmesinin "engellenmesine" dair emniyet genelgesinin yürütmesini;
-Söz konusu genelgenin "haberleşme hürriyeti" ile "basın hürriyetini" kısıtlayıcı nitelikte olduğu ve "temel hak ve hürriyetlerin" yalnızca "kanunla" sınırlandırılabileceği gerekçeleriyle- "oybirliğiyle" durdurdu.
Böylece güvenlik güçlerinin göstericilere "pervasızca" müdahale edebilmesi, müdahale ederken "yasa"ları hiçe saymaktan "çekinmemesi" için çıkartılan bu genelge "geçerliliğini yitirmiş" oldu.
Dilerim ilk seçimlerde bu tür genelgeleri çıkartan "zihniyet" de "geçerliliğini yitirir".

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları