14 Mart 2021 - Pazar

"EĞİTİM ŞART" DEDİK DE...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 3 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

2018 yılında yaptığı “Eğitimde Tarikat ve Medrese Gerçeği” adlı araştırması nedeniyle,
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü tarafından hakkında -araştırmayı hangi amaçla, kimlerle ve izin almadan yaptığı gerekçeleriyle- inceleme başlatılan, hatta savunması istenen Prof. Dr. Esergül Balcı, savunmasını yaptıktan sonra kendi ifadesiyle “işin tadı kaçtığı için” emekli olmuş ve İYİ Parti’de siyaset yapmaya başlamış.
Prof. Dr. Esergül Balcı'nın -savunma yapmak zorunda kaldığı ve emekli olmasına neden olan- araştırmasının raporunda "Türkiye'de yaklaşık 1 milyon çocuğun tarikatların 'elinde' olduğu" belirtilmiş.
4 ay süren saha çalışması sonucunda hazırlanan raporun 'bazı' başlıklarına göz atarsak;
-2018 yılı itibarı ile-
*Türkiye’de belli başlı 30 tarikat silsilesi ve bunlara bağlı 400 kol bulunuyormuş.
*Sadece İstanbul’da 445 tekke faaliyetlerini açıktan sürdürüyormuş.
*Çoğunluğu İstanbul, Siirt, Diyarbakır, Mardin, Adıyaman, Batman, Van, Hakkari, Şırnak, Ağrı, Muş, Bitlis, Gaziantep ve Şanlıurfa da olmak üzere, ülkede 800’ün üzerinde medrese faal durumdaymış.
*Büyük şehirlerde faaliyet gösteren "Apartman Medreseleri"nin sayısı ve öğrenci kapasitesi ise tam olarak bilinmiyormuş. 
*"Apartman Medreseleri" hariç sadece tarikat okullarında 210 bin civarında öğrenci eğitim alıyormuş.
*Ayrıca sayısı 4.000 üzerinde olan özel yurtların, 2.480’inin bir tarikatla bağlantısı varmış. Tarikatlara bağlı yurtların öğrenci kapasitesi de 380.000 civarındaymış. 
*Medrese ve tarikat okullarının sayısı her geçen gün artarken, 4+4+4 uygulamasının başlatıldığı 2012 yılından araştırmanın yapıldığı 2018 yılına kadar, devlet 4.022 ilkokulu kapatmış.
2018 yılında yapılmış olan bu araştırma sonuçları ANLAYANA ne çok şey anlatıyor değil mi? Bu arada ben de "EĞİTİM ŞART" diyenlerdenim tamam da, iktidar sanırım "EĞİTİM"den neyi kast ettiğimizi yanlış anladı.
Kimbilir şimdi durum ne?

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları