19 Temmuz 2021 - Pazartesi

GÜN, BİR ARAYA GELME GÜNÜ...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 3 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

İktidar seçim çalışmalarını başlattı. İktidarın;
Kendi ideolojik ve politik hedeflerine ulaşmak için... 
Erkin kendilerine sağladığı maddi ve manevi olanakları kaybetmemek için...
Seçim sürecinde her türlü çabayı sarfedeceğini, her türlü girişimde bulunacağını hepimiz biliyoruz.
Peki iktidarın tüm girişimlerine rağmen, ülkenin bu iktidardan kurtulmasını, "TEK ADAM" rejimi olarak adlandırılan CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ'nin son bulmasını isteyenler ne yapmalı?
Defalarca yazdığım gibi, bu iktidarın politikalarına karşı olan tüm siyasi partiler...
Hatta sendikalar, meslek örgütleri, barolar, sivil toplum kuruluşları "GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM İTTİFAKI" olarak tanımlanabilecek platformda, ideolojik, politik farklılıklarını bir kenara bırakarak bir araya gelmeli ve bir deklarasyon yayınlamalıdırlar.
Normal şartlarda bu harekete ana muhalefet partisinin öncülük etmesi gerekir ama, gördüğüm kadarıyla ne ana muhalefet partisi, ne de diğer siyasi partiler bu siyasi sorumluluğu yüklenmek niyetinde değiller.
Onlar bu siyasi sorumluluktan "kaçıyorlar" diye ülkenin "karanlık"lara gömülmesine seyirci kalınamayacağına göre...
Acaba bu hareketin öncülüğünü 68'liler ve 78'liler yapabilir mi? diye düşünüyorum.
Öncelikle ülkede "sol" partilerin ve örgütlenmelerin bir araya gelmesini sağlamaya, daha sonra da adım adım hedeflenen noktaya ulaşmaya çalışsalar kötü mü olur?
Biliyorum bunu başarmak kolay değil ama denemeye değmez mi?
Şayet "SOLDA BİRLİK" sağlanabilirse, düzen partileri de bu birliktelikte yerlerini almak zorunda kalabilirler ve ülkenin demokrasi yolunda önü açılır.
Hepimiz biliyoruz ki;
Ülkemiz "tarihsel dönüm noktası" niteliğinde bir seçim yaşayacak.
Bu nedenle de, özellikle bu seçimde tüm "Demokrasi Güçlerini tarihsel bir sorumluluk" bekliyor.
"Demokrasi Güçleri" bu seçimlerde bir araya gelemezse, Cumhurbaşkanlığı seçimine iktidarın "ortak tek" adayına karşılık "ortak tek" çıkartmayı beceremezse, "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem"e dönüşü de içeren "Seçim Taahhütnamesi"ni hazırlayamazsa...
Seçim sonrası kimse ağlamasın.
GÜN farklılıkları bir kenara bırakıp, demokrasi için, bağımsız ve tarafsız yargı için, güçler ayrılığını sağlamak için, kominist, liberal, sosyalist, sosyal demokrat, ulusalcı demeden BİR ARAYA GELME GÜNÜ...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları