20 Eylül 2021 - Pazartesi

BÜYÜK KONUŞMAMALI...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


Yıl 1982... Ben Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteriydim. Aynı zamanda da -o zamanlar illegal olan- TKP üyesiydim.
Bir sabah arkadaşımla birlikte vapurdan inip Oda'ya gitmek için yürürken, batmış bir bankerin önünde bekleyen "mağdurlar kuyruğunu" gördük. 
O günlerde bankerler peşi sıra battığı için bu gördüğümüz ilk "mağdurlar kuyruğu" değildi. Askeri Faşist Konsey'in yanlış ekonomik politikaları yüzünden, ülkede milyonlarca "bankerler mağduru" oluşmuştu.
Neden derseniz?
1980 sonrası iktidarın desteği ve yüksek faiz vaadiyle halkın parasını bankerlere yatırması teşvik ediliyor, hatta devlet televizyonlarında bankerlerin reklamları yayınlanıyordu. 
Bu politikanın baş mimarı da yakın zamanda Amerika'ya gittiği söylenen, Askeri Faşist Konsey'in ekonomi danışmanı Turgut Özal idi.
"Mağdurlar kuyruğunu" görünce arkadaşımın aklına Turgut Özal gelmiş olmalı ki, bana;
"Abi Özal ülkeye döndüğünde parti kuracakmış, Amerika'ya onun için gitmiş diyorlar" dedi.
Ben de "mağdurlara" bakarak, "Özal parti kursun, bunlar da ona oy versin... bunlar için kılını kıpırdatan Sermet'i...." diye başlayarak tumturaklı bir küfür savurdum.
Çok değil kısa bir süre sonra Özal yurda döndü, partisini kurdu ve ilk seçimlerde milyonlarca "bankerler mağdurunun" da desteği ile iktidara geldi.
Ben ne mi yaptım?
Malesef ettiğim küfürü bir güzel yedim. Kendimce bedeller de ödememe rağmen, o gün bu gündür -gücüm yettiği kadarıyla- ülkem için, ülkemde yaşayan insanlar için mücadeleye devam ettim. 
Ettim ama büyük konuşmamayı da öğrendim.
Bu anımı neden mi paylaştım? 
Eeee köşemin ismi zaten bu yüzden ANLAYANA...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları