19 Şubat 2024 - Pazartesi

BİR ANI...

Onca yıl tıp eğitimi gibi kutsal bir eğitim görmüş, doktor olmak için yıllarını vermiş biri, dilini dahi bilmediği bir kurumun başına neden geçmek ister?

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


Bakırköy Belediye Başkanı -merhum- Ateş Ünal Erzen'in yapmayı planladığı LEYLA GENCER OPERA ve SANAT MERKEZİ binasının, ihale öncesi metrajlarını çıkarmak ve yapımında kontrol mimarı olarak görev almak üzere, 2012 yılının Şubat ayında Bakırköy Belediyesi'nde sözleşmeli mimar olarak göreve başlamıştım.
2014 yılında yeni belediye başkanı seçilen doktor Bülent Kerimoğlu'nun isteği üzerine, kendisine SANAT MERKEZİ hakkında -teknik- bilgi verirken...
Kendisi sözümü kesmiş ve ;
"Lütfen benim anlayacağım bir dille anlatın, ben burada sizinle tıp diliyle konuşsam bir şey anlar mısınız? Anlamazsınız. Ben de sizin dediklerinizden bir şey anlamıyorum" demişti..
Ben de kendisinin anlayabileceği bir dille, teknik terim kullanmadan, anlatmaya çalışmıştım.
Toplantısı sonrası da düşünmüştüm;
Onca yıl tıp eğitimi gibi kutsal bir eğitim görmüş, doktor olmak için yıllarını vermiş biri, dilini dahi bilmediği bir kurumun başına neden geçmek ister?
Bir doktor neden belediye başkanı olmak ister?
Bunları düşünürken de, fransızca öğretmeni olan babama, 1940'lı yıllarda CHP milletvekilliği teklif edildiğinde...
Teklifi getiren kişiye, hayretle bakıp, biraz da öfkeyle "pardon ama ben fransızca öğretmeniyim, böyle bir teklifi kabul etmem mümkün değil" deyişi ve teklifi "teşekkür" dahi etmeden ret etmesi, aklıma gelmişti.
CHP'nin Bakırköy'de gösterdiği yeni belediye başkan adayının da doktor olduğunu okuyunca.... bu anım aklıma geldi, sizinle de paylaşmak istedim. 
Sevgiyle kalın...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları