11 Kasım 2021 - Perşembe

VARDIR NEDENİ...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


Ne hikmetse yakın geçmişte "Atatürk" için demediğini bırakmayanlar, bizzat şahsına hakaret edenler, yapılan hakaretler karşısında sessiz kalanlar bugün "Atatürk"ü savunmakla kalmayıp, üstüne üstlük sahiplendiler.
Hatta öyle sahiplendiler ki, başkalarını beğenmez oldular.
Bu arada "Atatürk"ün askeri yaşamında görev yaptığı yerleri örnek gösterip, Suriye'de, Libya'da, Kafkaslar'da sürdürdükleri askeri varlığımızı savundular. Savundular da;
Atatürk'ün o topraklarda görev yaptığı dönemde, o toprakların Osmanlı'nın hakimiyetinde olduğunu söylemediler. Sanki hala bizim topraklarımızmış gibi, "Atatürk"ün görev yaptığı yerleri örnek göstererek, başka ülkelerdeki askeri varlığımızı, "Atatürk" üzerinden savunmaya ve aklamaya çalıştılar.
Yakın geçmişte, "ayyaş" dedikleri, Ayasofya'yı ibadete açarken yapılan konuşmada "ihanete" varan suçlamalarda bulundukları, kurduğu bütün fabrikaları sattıkları, kurduğu kurumların bir kısmını kapattıkları, bir kısmının da işlevini değiştirdikleri birine, bugün -hiçbir özeleştiri yapmadan- neden "övgüler düzerek" sahip çıkmak gereksinimi duyuyorlar acaba?
Çok yakın zamana kadar kendisine, "Atatürk" demekten imtina edenler, bugün neden altını çize çize "Atatürk" diyorlar acaba?
Muhakkak vardır bir veya bir kaç nedeni...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları