01 Kasım 2021 - Pazartesi

KAVUŞMAK AMA NEYE?

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


CB-AKPGB, 2023 seçimlerini işaret ederek;
"İnsanlarımızın günlük hayatlarında yaşadığı her sorunun, üzerine binen her yükün farkındayız. Ama emin olun az kaldı. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi biraz daha yol aldığımızda bizi bekleyen 'aydınlık geleceğe' beraber kavuşacağız" demiş.
(Konuşma metnini T24 den 'kopyala yapıştır' yöntemi ile aktardım. Cümle düşüklüğü ve kopukluğu bana ait değildir)
Evet demiş de...
"Aydınlık gelecekten" kast ettiğinin ne olduğunu açıklamadığı için, neye kavuşacağımız konusu netlik kazanmamış.
Şayet "Aydınlık gelecekten" kast ettikleri "refah" düzeyi yüksek bir yaşam sürmekse...
O zaman açıklamada şunu düzeltmek gerekir.
Kendisi ve yakın çevresi zaten "aydınlık geleceğe" kavuşmuş olarak yaşadıklarından dolayı, "aydınlık geleceğe" halk ile "beraber" kavuşmaları mümkün değil. Bu nedenle de metinde yer alan "beraber kavuşmak" iddiası gerçekçilikten çok uzak.
Ayrıca 20 yıldır iktidarda olup, ülkeyi "aydınlık geleceğe" kavuşturamayanların, "2 yıl içinde kavuşturacaklarını" söylemelerine inanmak da, bana hiç gerçekçi gelmiyor.
Haaa bu arada kast ettikleri "aydınlık gelecek" "Nasrettin Hoca'nın açlığa alışan eşeği" misali, halkı "ışıklara kavuşturmak" ise...  O ayrı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları