30 Ocak 2021 - Cumartesi

CHP'DEN İSTİFALAR BAŞLADI...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

CHP'den iki dönemdir Antalya İbradı Belediye Başkanı seçilen ve M.İnce'nin kuracağı partiye katılacağını açıklayarak CHP'den istifa eden, Serkan Küçükkuru'dan sonra CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel de TBMM düzenledikleri ortak basın toplantısı ile CHP’den istifa ettiklerini açıkladılar.
Siyasi kulislerde üç milletvekilinin de Muharrem İnce'nin kuracağı partiye katılacakları söyleniyor.
Bakalım -bu gidişle- daha kaç milletvekili ve belediye başkanı istifa edecek.
Ne yazık ki, defalarca CHP'nin iyi yönetilmediğini, bunun partiden kopmalara hatta bölünmeye neden olacağını yazdığımdan ötürü, bir çok arkadaşım tarafından "gün CHP'yi eleştirme günü değil" denerek eleştirildim.
Daha geçen gün, yeni parti kuracağı kesinleşmiş olan M. İnce'nin hala CHP üyesi olmasını anlamakta güçlük çektiğimi, parti disiplini ve siyasi etik ile bağdaştıramadığımı yazmıştım.
Bu yazımı da bir çok arkadaşım "CHP yönetiminin bir bildiği vardır" diye yanıtlayarak CHP'ye toz kondurmadılar.
Bu arada CHP sözcüsü de yaşanan istifaları "saray operasyonu" olarak nitelendirdi.
CHP hala devekuşu misali davranıp, yaşanan olumsuzlukların başlıca nedeninin parti yönetimi olduğunu görmemezlikten gelerek, nedenlerini farklı yerlerde aramaya devam ederse, önümüzdeki seçimlerde ana muhalefet partisi dahi olamaz.
Benden uyarması.... 
Bu arada CHP'ye 'toz kondurmama' tavırlarını sürdürmeye devam edecek olanlar da bilsinler ki; olumsuzlukları, yanlışları görmemezlikten gelmek, ya da görüp susmak, yaratacağı sonuçları değiştirmez.
Dost acı da olsa, tatlı da olsa gerçeği söylemelidir. Doğrusu bu değil midir?
Üzücü olan bir başka konu ise, ülkenin iktidardan kaynaklanan bunca sorunu varken, CHP'nin sayesinde, gündem gene CHP olacak.
Tekrar görüşene dek hoşçakalın...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları