23 Şubat 2021 - Salı

MATEMATİK YALAN SÖYLEMEZ

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

Avrasya Araştırma Şirketi sahibi Kemal Özkiraz, 9 farklı şirketin son anketlerini değerlendirdiği yayında, Cumhur İttifakı'nın yüzde 44.85, Millet İttifakı'nın yüzde 39.12, HDP'nin yüzde 10.43, diğer partilerin ise yüzde 5.6 oranında oya sahip olduğunu belirtti ve Cumhur İttifakı'nın -HDP ile birlikte- muhaliflerinden 11 puan "geride" olduğunu rakamlarla -detaylı bir şekilde- anlattı.
Matematiğin yalan söylemesi mümkün olmadığına göre, -kabul edilse de, edilmese de- hem seçimlerde, hem de seçim sonrası oluşacak parlamentoda kilit partinin -kapatılmaz ise- HDP, -kapatılır ise- HDP seçmeninin tercihi olacağı "gün gibi" aşikar.
Yani;
*Cumhur İttifakı'nın iktidarını ve savunduğu sistemi sürdürebilmesi için de...
*Millet İttifakı'nın seçimleri kazanıp iktidarı ve sistemi değiştirebilmesi için de... 
* Seçim sonrası oluşacak parlamentoda sahip olacağı milletvekili sayısıyla da... önümüzdeki dönem kilit partinin HDP olacağı, -kapatılırsa da- HDP seçmeninin tercihi olacağı, kimse tarafından yadsınamayacak bir gerçek.
Bu nedenle siyaset ortamında  yaşananlara, yapılan siyasi açıklamalara, siyasi manevralara -bence- bu "gerçeği" göz önüne alarak bakmak ve değerlendirmek gerekir.
Yani, Cumhur İttifak'ı tarafından yapılan siyasi açıklamaların, suçlamaların;
*Ne kadarı doğru...
*Ne kadarı matematiksel gerçeği değiştirmek için...
*Ne kadarı siyasi stratejilerine "kılıf" yaratmak için... bunların çok iyi ayırt edilmesi lazım.
Ayrıca her iki ittifak da -gün itibarı ile- HDP ile ilgili izleyecekleri stratejilerini netleştirebilmiş değiller.
Ancak kesin olan bir şey var ki; Cumhurbaşkanlığı Sisteminden ve mevcut iktidardan kurtulmanın tek yolu -sürekli yazdığım ve de yazacağım gibi- "her ne koşulda olursa olsun "GÜÇLÜ PARLAMENTER SİSTEM İTTİFAKI'nın -en geniş bileşenleri ile- kurulmasıdır.
Başka çözüm yok. "Matematik yalan söylemez"...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları