12 Ekim 2021 - Salı

"TERÖRİST" ADAYI...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 3 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


Bu Sayıştay da artık çok oluyor. Bu kadarı da olmaz ama...
Yok efendim metro inşaatını yapan yüklenici firmaya ödenmemesi gereken milyonlarca lira ödenmiş, geri de alınmamış...
Yok efendim Külliye adlı "Kaçak Saray"a seksen bir bin liralık canlı hayvan alınmış, beslenmeleri için de bir sürü para harcanmış.
Yok efendim "Kaçak Saray"ın maske alımlarından ve salgın testlerinden ötürü sağlık masrafları artmış...
Yok efendim mutfak masrafları milyonlarca liraymış...
Vesaire vesaire....
Hadi diyelim ki, Sayıştay -zorunlu olan- denetimini yaptı. Bazı "hatalı" veya "dikkat çekici" harcamalar gördü. Bunları kamuoyuna duyurmaya ne gerek var?  Atalarımız boşuna mı "kol kırılır yen içinde kalır" demişler?
Yasal olarak denetleme zorunlulukları var diye, bu kadar detaylı incelemeye, "öküzün altında buzağı aramaya" gerek var mı?
Ya müteahhite "yanlışlıkla" ödenen para "elden" elden geri alındıysa ve de hesaplara işlenmesi unutulduysa...
Külliye desen;
Zaten kendisinin "kaçak yapı" olduğu hakkında yargı kararı var.  Kendisi "kaçak" olan bir yerde "kaçak" ve "göçek" harcamalarının olması da gayet doğal değil mi?
Ayrıca ne yani, gece gündüz bu ülkenin "kaynaklarını" düşünen biri kendisinin, ailesinin, yakınlarının sağlığını düşünmesin mi?
Senin benim gibi yumurtayı "organik" etiketine inanıp, marketten mi alsın? Kendi yetiştirmesin mi?  Yetiştirmek için alması gereken hayvanların beslenme masraflarını, seksen bin liracık maaşından mı versin? Günde bir "dilim" mango yemesin mi? Bu ülkenin "kaynaklarına" kendini adamış birine -hem de tasarruf etmek için eşinin kuruttuğu- bir dilim mangoyu mu, yoksa organik  yumurtayı mı çok görüyorlar?
Halka -bir defaya mahsuz bedelsiz olarak- üç tanesini bile dağıtmayı beceremediler diye, yurttaş maskesini para verip alıyor diye, onlar da mı kendi ceplerinden alsın? Kendisini bu ülkenin "kaynaklarına" adamışlara, bir maskeyi de mi çok görüyorlar?
Ayrıca bu rakamlar, diğerlerinin yanında ne ki?
Yoksa Sayıştay denetimiyle ilgili yasaların değiştirilerek "her kurum Cumhurbaşkanlığı tarafından denetlenir" denmesini ve Sayıştay'ın kapatılmasını mı istiyorlar?
Ayıp ayıp... 
Bence bunlar da yeni "terörist" adayları...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları