18 Mart 2021 - Perşembe

DİNDARLAR ve SOLCULAR...

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

Hepinizin bildiği gibi gerçek DİNDARLAR merhametli ve paylaşımcı olurlar. Ezilenden yanadırlar. Hak yemezler, hak geçirmezler. Haram yemezler, dürüsttürler. Kimsenin ekmeğine göz dikmezler. Adildirler. Emeğin karşılığını "alın teri" soğumadan verirler. Komşusu açken tok yatmazlar. İnsanların birbirleri ile eşit olduğuna inanırlar. Çoğumuzun ailesinde böyle insanlar vardı/dır.

Gerçek SOLCULAR da merhametli ve paylaşımcıdırlar.
Ezilenden yanadırlar. Sömürüye karşıdırlar. Dürüsttürler. Kimsenin hakkını yemezler.
Adildirler. Emeğin en yüce değer olduğunu savunurlar. İnsanların eşit haklara sahip olduğuna inanırlar.

Peki DİNDARLAR ve SOLCULAR, bu kadar çok ortak yönleri olmasına rağmen neden bir araya gelemezler?
Biri "metafizik" diğeri "materyalist" felsefeye sahip olduğu için biri diğerini "yobaz", öbürü de onu "kafir" olarak nitelendirdiği için bir araya gelemezler.
Peki bu nitelendirmelerden kimler nemalanır?
DİNCİLER ve SOLCUCULAR nemalanır.
Yani dini ya da sosyalizmi kullanarak, toplumda yer edinmeye çalışan kariyerist, çıkarcı, bencil, kendinden başka kimseyi düşünmeyen, dürüstlükten bir nebze olsun nasibini almamış yaratıklar yararlanır.
Örneğin İran'da komünistler ve sosyalistler Şahlık Rejimine son vermek için DİNDARLARA destek verdiler. Devrimden sonra iktidarı ele geçiren DİNCİLER ise tüm komünistleri ve sosyalistleri "teker teker" astı. 
Bence özellikle nüfusunun büyük çoğunluğu müslüman olan ülkelerde, DİNDAR kesim "inanç özgürlüğüne" saygılı olsa, "dini inançlar" ile "devlet işlerini" birbirinden ayırabilse, SOLCULAR da ön yargılı yaklaşmasa ve "insani değerler" üzerinde mutabakat sağlayabilseler, bence BİRLİKTE ülkelerini "yaşanası" bir hale getirebilirler.
Sanırım tam da bu nedenle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk LAİKLİK demiş.
Sevgiyle kalın...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları