10 Mayıs 2021 - Pazartesi

NE OLDU ACABA?

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News

15 Temmuz'un yıldönümünde yaptığı konuşmada “........... Cezaevleri de bir gün basılacak. Ancak onların hayal ettiği gibi değil. Dışarıda yakaladıklarımızın hepsini ağaçlara, bayrak direklerine astıktan sonra cezaevlerine de gireceğiz. Onları cezaevlerinde de asacağız. Boyunlarından asacağız bayrak direklerine.......” diyen Sedat Peker hakkında “Suç işlemeye alenen tahrik etmek”ten dolayı, 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
Görülen davada mahkeme heyeti “........ sanığın sözlerinin terör örgütlerine karşı devlet ve milletin yanında olmak her Türk vatandaşının borcu ve görevi olduğu, sanığın bu görevini kendi dünya görüşü çerçevesinde, yargılamaya konu sözleri ile kendince ifa ettiği......." gerekçesiyle "beraatına” karar vermişti.
Ayrıca akademisyenlerin imzaladığı “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisine yönelik; "Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız” diye yazdığı yazısı nedeniyle “tehdit” ve “suç işlemeye tahrik”ten yargılandığı davadan da beraat etmişti. 
Şimdi ise operasyonlar düzenleniyor, çevresi göz altına alınıyor. 
Kendisi de "organize suç örgütü kurmak" suçlamasıyla aranıyor...
Ne oldu acaba?

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları