28 Kasım 2021 - Pazar

TÜRK LİRASI

Yazar - Reşit Sermet Elçi ANLAYANA
Okuma Süresi: 2 dk.
Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

Reşit Sermet Elçi ANLAYANA

sermetelci@yahoo.com - 0532 593 38 44
Google News


Bir düşünün, bir anne -birilerinin baskısı ve dayatmasıyla, kendi başını kurtaracak yaşa gelmemiş- evladına, "bundan sonra benden bir şey bekleme, benden sana bir kuruş yok, kendi başının çaresine bak, benden bu kadar" deyip, çocuğunu kapının önüne koysa... 
Sizce o çocuk nasıl etkilenir? O çocuğun başına neler gelir? Onu nasıl bir gelecek bekler?
Bu sorulara vereceğiniz cevaplar ne ise, aynılarının Türk Lirasının başına da geleceğinden, Türk Lirasının da aynı şekilde etkileneceğinden hiç şüpheniz olmasın.
Neden derseniz;
Türk Lirasını kollayan, koruyan yani bir anlamda Türk Lirasına "annelik" yapan Merkez Bankasıdır ve Merkez Bankası, -iktidarın baskısı ve dayatması sonucu- aldığı son kararla, aynı şeyleri Türk Lirasına söylemiştir.
Peki -ne kadar baskı altında olursa olsun- bir "annenin" evladına böyle davranması kabul edilebilinir mi?
Tabi ki edilemez. 
Bu durumda herkes bilmelidir ki,  Türk Lirasının başına geleceklerden, "annesine" baskı yapanlar kadar, "annesi" de sorumludur.
Dilerim bir an evvel, "çocuğa" sahip çıkacak, "çocuğu" sokaklardan kurtaracak birileri çıkar. Baskı yapanlardan ve baskıya direnmeyenlerden de, yaptıklarının hesabını sorar.
Eskiler boşuna "teşbihte hata olmaz" dememişler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları